Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Κοινή επιτροπή για την άρση των εκκρεμοτήτων

Προσπάθεια ομαλοποίησης του κλίματος δυσπιστίας που δημιουργήθηκε μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Κίνησης των «58», μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της εισαγωγής του σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές, κατέβαλαν ο Ευάγγ. Βενιζέλος και τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Κίνησης.




Η συνάντηση των δύο πλευρών, έγινε σε καλό κλίμα, χωρίς ωστόσο να αποφασιστεί ούτε η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής, ούτε ο καθορισμός της Συνδιάσκεψης, όπως επιθυμούσε ο κ. Βενιζέλος, καθώς οι «58» ζήτησαν να υπάρξει πρώτα η συμφωνία για όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και στη συνέχεια να ανακοινωθούν τόσο τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής όσο και η ημερομηνία της Συνδιάσκεψης.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να συγκροτηθεί άμεσα μια άτυπη επιτροπή η οποία θα συζητήσει διεξοδικά και θα καταλήξει, εντός το πολύ 10 ημερών, σε ένα κείμενο συμφωνίας που θα αφορά τη συγκρότηση και το όνομα της παράταξης, στα κριτήρια συμμετοχής του ευρωψηφοδελτίου, καθώς και στις προγραμματικές θέσεις.

Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και τα στελέχη της Κίνησης των «58» επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να προχωρήσει η μεταξύ τους συνεργασία και η συγκρότηση κοινής παράταξης που θα πάρει μέρος στις ευρωεκλογές, ενώ αντικείμενο της συζήτησης που θα γίνει στην επιτροπή θα είναι και η εμφάνιση της Παράταξης προς τα έξω, καθώς και η μορφή που θα πάρει το ψηφοδέλτιο.

Το επικρατέστερο, αυτή τη στιγμή, σενάριο είναι κάτω από τον τίτλο της παράταξης να αναφέρονται τα ονόματα και τα σύμβολα όλων κομμάτων και κινήσεων που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα, με τον Ευάγγ. Βενιζέλο να αποδέχεται καταρχήν μια τέτοια εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καθιερώσει τον σταυρό προτίμησης, πέρα από τα κριτήρια που θα καθοριστούν για τη συμμετοχή των προσώπων, οι «58» ζήτησαν να υπάρχει η δυνατότητα βέτο και αποκλεισμού προσώπων που θα προτείνει η μία ή η άλλη πλευρά και οι επιλογές να γίνουν στη βάση της ομοφωνίας. Οι λεπτομέρειες αυτές, ωστόσο, θα συζητηθούν στο πλαίσιο της επιτροπής που θα συγκροτηθεί άμεσα, καθώς βούληση όλων είναι να καταλήξουν σε συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com