Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

1,8 εκατ. Ελληνες ψωνίζουν μέσω ίντερνετ

Αλμα έκανε το ηλεκτρονικό εμπόριο το 2013. Ο τζίρος στα ηλεκτρονικά καταστήματα σημείωσε άνοδο 25% και άγγιξε τα 3,5 δις ευρώ, πετυχαίνοντας έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη.




Την ανοδική αυτή τάση ακολουθούν εξίσου καλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσω του διαδικτύου και προσφέρουν υπηρεσίες.

Αυτό συμβαίνει λόγω της ολοένα και της μεγαλύτερης εξοικείωσης που αποκτούν οι Έλληνες με το διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές αγορές. Περίπου 5 εκατομμύρια χρήστες βρίσκονται online και 36%, δηλαδή 1,8 εκατ. από αυτούς κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά. Ακόμα κι αν δεν αγοράσουν online κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, οι χρήστες αξιοποιούν τη δυνατότητα που έχουν, να κάνουν έρευνα αγοράς μέσω ίντερνετ ώστε να καταλήξουν στην τελική επιλογή τους, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Πολλές επιχειρήσεις έχουν στρέψει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον τους στην δραστηριοποίησή τους μέσω διαδικτύου. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών διαθέτει ήδη κάποια δυναμική ιστοσελίδα ή e-shop, ενώ ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών, έχουν κάνει και διαφημιστικές κινήσεις μέσω ίντερνετ, οι οποίες εμφανίζουν πολύ καλά αποτελέσματα με ικανοποιητικά ποσοστά κερδών.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com