Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Χαράτσι 5 ευρώ για τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ

Ένα 5ευρω θα κοστίζει από τις 20 Μαρτίου κάθε επίσκεψη στις μονάδες του νέου Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας, καθώς η παροχή υπηρεσιών υγείας παύει να είναι δωρεάν.




Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Mega, το χαράτσι θα καλύπτει την περίθαλψη των ανασφάλιστων. «Το ΠΕΔΥ που θα έχει αυτό το 5ευρω δίνει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους. Τώρα πια με το 5ευρω θα πάει και ο ανασφάλιστος που στον ΕΟΠΥΥ δεν μπορούσε να πάει» είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που τα πολυϊατρεία εντάσσονται στο ΕΣΥ, θα ισχύσει και σε αυτά ό,τι ισχύει ήδη στο ΕΣΥ.

«Σε όλα τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ -όχι τώρα, από τη θεσμοθέτηση των κέντρων υγείας- υπάρχει το 5ευρω. Εφόσον έχουν γίνει κέντρα υγείας του ΕΣΥ, ισχύει ο νόμος του ΕΣΥ» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι το το εισιτήριο ισχύει για την επίσκεψη στη μονάδα και ο ασφαλισμένος «θα πάει σε όσους γιατρούς θέλει». Το 5ευρω, όπως πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, δεν ισχύει για τους συμβεβλημένους γιατρούς, αλλά για την επίσκεψη στα πολυϊατρεία. «Αν πας στον καρδιολόγο της γειτονιάς σου δεν θα πληρώσεις. Αν επιλέξεις να πας στη μονάδα, θα πληρώσεις» δήλωσε.

«Καταδικάζουμε το νέο χαράτσι που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν 5 ευρώ στα μελλοντικά πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ για να εξεταστούν. Καταδικάσαμε κάθε παρόμοια ενέργεια και στο παρελθόν και επανειλημμένα ζητήσαμε την κατάργηση του 5ευρου στο Νοσοκομείο, τόσο για τους Ασφαλισμένους όσο και για τους Ανασφάλιστους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com