Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Και τηλεφωνία από το WhatsApp

Τη δυνατότητα και για φωνητικές κλήσεις θα προσφέρει σύντομα το WhatsApp, η δημοφιλέστατη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως ανακοίνωσε ο Γιαν Κoυμ, ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Mobile World Congress.




“Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία μέσα στο β' τρίμηνο του 2014” σημείωσε ο κ. Κoυμ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ο αριθμός των συνδρομητών έχει φθάσει πλέον τα 465 εκατ. με τον ημερήσιο ρυθμό αύξησης να είναι τα 1,3 εκατ. χρήστες. Όσον αφορά στις φωνητικές κλήσεις, αρχικά η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες συσκευών με iOS και Android και στη συνέχεια θα έρθει η σειρά των Windows Phone και του Blackberry. “Η υπηρεσία θα είναι απλή και θα χρησιμοποιεί το λιγότερο δυνατό bandwidth” τόνισε ο ένας εκ των δύο ιδρυτών του WhatsApp, ο οποίος σημείωνε διαρκώς ότι στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας σε όλους.

Πάντως, το WhatsApp δεν δείχνει να θέλει να πάει κόντρα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αλλά να συνεργαστεί με αυτούς. Έτσι, εντός των επόμενων μηνών, όπως γνωστοποίησε ο κ. Κoυμ, πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίηση μίας συνεργασίας με τη γερμανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας E-Plus, χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη μορφή της υπηρεσίας που θα παρέχεται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com