Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Μεϊμαράκης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για σύγκλιση της Ολομέλειας αν συγκεντρωθούν 120 υπογραφές

Ανοιχτο ενδεχόμενο έκτακτης σύγκλισης της Ολομέλειας στην περίπτωση που συγκεντρωθούν 120 υπογραφές βουλευτών, ώστε να συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα, άφησε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.




Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε, εκφράζοντας όπως υπογράμμισε προσωπική πολιτική άποψη, ότι η κυβέρνηση εφόσον συγκεντρωθούν 120 υπογραφές βουλευτών, ακόμα και σε ξεχωριστά αιτήματα, θα δεχθεί την πρόταση να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια της Βουλής για να συζητηθεί η πρόταση για το δημοψήφισμα.

«Εφόσον οι προτάσεις είναι ομοειδείς, δεν βρίσκω το λόγο γιατί θα πρέπει να μην συζητηθούν» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Τόνισε σε κάθε περίπτωση, ότι κάτι τέτοιο αποτελεί προσωπική του πολιτική άποψη για την οποία θα υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση και ο ίδιος σε κάθε περίπτωση θα λειτουργήσει θεσμικά με βάση τον Κανονισμό της Βουλής.

Στην περίπτωση που σημειωθεί μία τέτοια εξέλιξη, η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα, ενδεχομένως ακόμη και εντός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει δεκτό, καθώς το Σύνταγμα απαιτεί σε μια τέτοια περίπτωση της έγκριση της πρότασης για δημοψήφισμα από 180 βουλευτές.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com