Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Μείωση 3,9% στις εισφορές

Ξεκινά η μείωση των εισφορών κατά 3,9 μονάδες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μικρές αυξήσεις στους μισθούς και ελάφρυνση στις επιχειρήσεις.





Συγκεκριμένα, από 1η Ιουλίου μειώνονται κατά 3,9% οι ασφαλιστικές εισφορές (2,9% για τους εργοδότες και μια μονάδα για τους εργαζομένους).

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο: Καταργούνται οι εισφορές 1% που κατέβαλαν ο εργοδότης και ο ασφαλισμένος αντίστοιχα, υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ). Καταργείται η ειδική εισφορά 1% που κατέβαλε ο εργοδότης υπέρ στράτευσης για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών. Ειδικά για το έτος 2014 καταβάλλεται το ήμισυ του ποσού οικογενειακών επιδομάτων.

Από 1/7/2014 οι προβλεπόμενοι πόροι του ΛΑΕΚ οι οποίοι αποτελούν πόρους του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) διαμορφώνονται από ποσοστό 0,81% σε ποσοστό 0,46% ως εξής:

α) εργοδοτική εισφορά 0,24% υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΕΛΠΕΚΕ),

β) εργοδοτική εισφορά 0,12% υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ), γ) εισφορά εργαζομένου 0,10% υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ).

 
website counter
friend finderplentyoffish.com