Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Σε πρώτο πλάνο η εξυγίανση και αναδιάρθρωση επιχειρήσεων

Εξαιρετικά σοβαρό χαρακτήρισε χθες το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, τονίζοντας ότι είναι ένα θέμα που οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα. «Εξετάζουμε μία μία τις επιχειρήσεις για εξυγίανση και αναδιάρθρωση με απόλυτη προτεραιότητα σε εκείνες που λειτουργούν, απασχολούν πολλούς εργαζομένους και έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε για την επίλυση του προβλήματος, πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».





Επικαλούμενος την εμπειρία του από την Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι οι τράπεζες έχουν οργανώσει εσωτερικούς μηχανισμούς και διαδικασίες και είναι σε θέση σήμερα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε διαχειριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο, ενώ πρόσθεσε ότι «η όλη προσπάθεια αποβλέπει στην οικονομική ανόρθωση του τόπου και την ενίσχυση της υγιούς και ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας». Ο κ. Σάλλας, ο οποίος επισκέφθηκε την Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας πως παρατηρείται βελτίωση των επιδόσεων του ιδιωτικού τομέα, όπως στον τουρισμό αλλά και σε άλλους κλάδους. Χαρακτηριστικό, όπως είπε, είναι και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από το εξωτερικό για μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές ή την αγορά ακινήτων, καθώς βέβαια και η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, η θετικότερη εικόνα που διαμορφώνεται σταδιακά στην ελληνική οικονομία αποτυπώνεται όχι μόνο στους οικονομικούς δείκτες, αλλά και στον τρόπο δράσης του δημόσιου τομέα. «Είναι εμφανής η αλλαγή που σημειώνεται σταδιακά και στον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Πρόσφατα παραδείγματα είναι η επιτυχημένη ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος, όπως επίσης και η επιτυχής διαχείριση θεμάτων της δημόσιας τάξης, για να μη μιλάμε μόνο για την οικονομία», επισήμανε ο ίδιος.

Αγροτική επιχειρηματικότα
Κλείνοντας, ο κ. Σάλλας στάθηκε στη σημασία της αγροτικής επιχειρηματικότητας για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, επισημαίνοντας ότι η τόνωση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στον αγροτικό τομέα αποτελεί για την Τράπεζα Πειραιώς προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες σημαντικές. Πρωτοβουλίες όχι μόνο χρηματοδοτικής στήριξης, αλλά και καινοτόμες δράσεις, όπως η «συμβολαιακή γεωργία», η οποία συμβάλλει στον εξορθολογισμό όλου του συναλλακτικού κυκλώματος και τη διασφάλιση ρευστότητας, από τον παραγωγό μέχρι τη βιομηχανία αγροτικών προϊόντων.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com