Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Όσοι βρέθηκαν χθες στο ΞΕΦΩΤΟ (Και ήταν πολλοί) Είπαν εν γνώσει τους ΝΑΙ στην «Άγνοια Κινδύνου» του Νίκου Κατσίκα

Η βραδινή βροχή της Δευτέρας, δεν κατέστειλε την επιθυμία.



Κι έτσι, όλοι όσοι αγαπούν τους όμορφους στίχους και την καλή μουσική, έφτασαν στο ΞΕΦΩΤΟ για να απολαύσουν μια αλλιώτικη βραδιά, ανάμεσα σε δεκάδες γνωστούς καλλιτέχνες που ήρθαν για να υποστηρίξουν το φίλο-δημιουργό και φαρμακοποιό Νίκο Κατσίκα και τη νέα του δουλειά «Άγνοια Κινδύνου»
«Ο στίχος του Νίκου, είναι στίχος διαμαρτυρίας, κυκλοφορεί μέσα στην κοινωνική αδικία» είπε ο αγαπημένος στιχουργός Φίλιππος Γράψας σημειώνοντας πως «ο Νίκος είναι ποιητής αιχμηρός και οξύς ακόμη και στα ερωτικά του στιχάκια»
«Μέσα από αυτή τη συνάντηση του βιβλίου-cd (Άγνοια Κινδύνου), επιθυμούμε να…απλωθούμε περισσότερο, σήμερα που τα περισσότερα δισκάδικα κλείνουν» παραδέχτηκε ο εκδότης Μωυσής Άσερ από τον «Καθρέφτη»
«Δημιουργώ σ’ αυτούς τους όντως άγονους καιρούς, και για να ικανοποιήσω εσωτερικές αναζητήσεις και επειδή είμαι αντιδραστικός τύπος και θέλω να τη ΄΄σπάσω¨ σ’ αυτούς που γέμισαν τη ζωή μας ηχορύπανση και κακοποίηση του λόγου» αποκάλυψε ο Νίκος Κατσίκας.
Ήταν όλοι εκεί, στο ΞΕΦΩΤΟ, στα Λαδάδικα
Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης τελικά, ξέρει να δίνει χρώμα σε ένα «δύσκολο» βράδυ. Τι κι αν ήταν Δευτέρα, τι κι αν έβρεχε. Για τον πολύ κόσμο που ήρθε χθες στην παρουσίαση του βιβλίου-cd «Άγνοια Κινδύνου» υπήρχε μόνο το ΞΕΦΩΤΟ. Και η ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργείται όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Λόγια, μουσικές, τραγούδια, χαμόγελα και βλέμματα «ένωσαν» τη μεγάλη παρέα που έζησε για μια ακόμη φορά τη «μπουατική» (έτσι την αποκάλεσε γνωστός δημοσιογράφος της πόλης) ατμόσφαιρα άλλων δεκαετιών.
Από το Φαρμακείο στην Άγνοια Κινδύνου
«Φαρμακείο και τραγούδι είναι δύσκολο να συνδυαστούν, ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το δημιουργικό κομμάτι που απαιτεί χρόνο» απαντά ο Νίκος Κατσίκας όταν τον ρωτούν πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο. Όμως για τον ίδιο, «το τραγούδι έχει γίνει τρόπος ζωής»
Το βιβλίο-CD «Άγνοια Κινδύνου» είναι η πρώτη προσέγγισή του στο χώρο της ποίησης με στίχους και θέματα που αποκρυπτογραφούν τα ερεθίσματα και τις ανησυχίες του για το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Παράλληλα υπάρχει και η μελωδική του πλευρά με το ένθετο CD που περιέχει 3 μελοποιημένα ποιήματα και 4 νέα λαικά ερωτικά τραγούδια.
Το βιβλίο περιέχει 2 ποιητικές συλλογές ''ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ'' και ''ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ'' με ποιήματα που γράφτηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια ενώ στο τρίτο μέρος υπάρχουν 20 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ (4 καινούρια και 16 από τα πιο γνωστά και σημαντικά όλης της δισκογραφίας του).
Βασικός υπεύθυνος για την πραγματοποίηση της δουλειάς αυτής είναι ο παραγωγός της, ενορχηστρωτής, συμβουλάτορας και φίλος Θύμιος Παπαδόπουλος, ενώ πολύτιμη είναι και η συνεισφορά του ηχολήπτη Σωτήρη Παπαδόπουλου.

ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!


Κρατήσεις: 6931091534 & 2314015911 Υπεύθ. Τύπου, Χριστίνα Τσόρμπα
Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα


 
website counter
friend finderplentyoffish.com