Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Οι θετικές ειδήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες προσελκύουν τους ξένους επενδυτές, αναφέρει το περιοδικό Institutional Investor για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.




Η πραγματική εικόνα του τραπεζικού κλάδου, υπογραμμίζει το περιοδικό, θα φανεί λογικά τον Νοέμβριο, όταν η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ελέγχων της ποιότητας των παγίων και των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, αναφέρει το περιοδικό. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως την εβδομάδα που πέρασε πληθαίνουν οι διεθνείς έγκυρες φωνές που προβλέπουν θετικά για τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Οι πρόσφατες εκθέσεις της Morgan Stanley, της JP Morgan και της BofA σηματοδοτούν αυτήν την αλλαγή.

Δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες λένε οι διεθνείς οίκοι, ενώ η MS εκφράζει την πεποίθηση πως μόνον στο ακραίο σενάριο τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 3,5 δισ. ευρώ.
Οι θετικές ειδήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσαν ώθηση στις τιμές των τραπεζικών μετοχών και στον Γενικό Δείκτη, όμως η ανάκαμψη της αγοράς παραμένει εύθραυστη λόγω του χαμηλού τζίρου.

Το περιοδικό Ιnstitutional Investor αναφέρεται ιδιαίτερα στη Eurobank σημειώνοντας πως λίγο καιρό πριν συμβόλιζε τα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενώ λίγο μετά αποτέλεσε μαγνήτη για τους διεθνείς επενδυτές. Σύμφωνα με το περιοδικό, η ανάκαμψη της Eurobank είναι η πιο δραματική ένδειξη της ευρύτερης αναγέννησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που κρίνεται απαραίτητη για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν συγκεντρώσει αθροιστικά κεφάλαια 8,35 δισ. ευρώ σε μετοχές φέτος και επιπλέον 2,25 δισ. ευρώ μέσω προσφοράς ομολόγων.
Οι θετικές ειδήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Ωστόσο, επισημαίνει το Institu­tional Investor, η ανάκαμψη δεν είναι εγγυημένη. Το έντυπο αναφέρεται στην κερδοφορία της ΕΤΕ το 2013 σημειώνοντας πάντως πως οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες θα χρειαστούν πιθανότατα αλλά δύο χρόνια για να επιστρέψουν στο μονοπάτι της κερδοφορίας και ακόμη περισσότερο χρόνο για να θέσουν υπό έλεγχο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

JP Morgan
Αυξημένη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ
Οι θετικές ειδήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ στα 12,50 ευρώ ανά μετοχή από 11 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η JP Morgan, δίνοντας σύσταση «overweight». Υπενθυμίζεται ότι τα καθαρά κέρδη β' τριμήνου του ΟΤΕ διαμορφώθηκαν στα 69 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 21%, ενώ συνολικά για το εξάμηνο η κερδοφορία διαμορφώνεται στα 125 εκατ. ευρώ, μειωμένη έναντι του 2013. Σε επίπεδο ομίλου τα ενοποιημένα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα 5,2%, μείωση που θεωρείται μικρή, δεδομένου του αντίξοου μακροοικονομικού, ανταγωνιστικού και ρυθμιστικού περιβάλλοντος στις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Αγοραστική ευκαιρία βλέπει η Alpha Finance.

Γενική Συνέλευση
Δεν ενέκρινε αύξηση κεφαλαίου η ATTIKAT

Δεν εγκρίθηκε τελικά από τη β΄ επαναληπτική γενική συνέλευση της ΑΤΤΙΚΑΤ η πρόταση του Δ.Σ. για αύξηση κεφαλαίου κατά 48,68 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο λήψης μέτρων για βελτίωση της σχέσης ιδίων κεφαλαίων προς μετοχικό κεφάλαιο. ATTIKAT: Απέρριψε η Γ.Σ. την πρόταση για ΑΜΚ 48,68 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση. Μετά από αυτό το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εκτιμώντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για την υιοθέτηση μέτρων.

Αποτελέσματα
Βελτιωμένα μεγέθη για τον Ομιλο Κυριακίδη

Βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε ο όμιλος Μάρμαρα Κυριακίδη το πρώτο φετινό εξάμηνο, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν από τα 17,4 στα 20,5 εκατ. ευρώ, το EBITDA από τα 6,58 στα 8,95 εκατ. , τα προ φόρων κέρδη από τα 4,26 στα 7,67 εκατ. και τα καθαρά κέρδη από τα 2,1 στα 5,4 εκατ. ευρώ. Στις 30 Ιουνίου 2014 τα ίδια κεφάλαια που αντιστοιχούσαν στους μετόχους της μητρικής ανήλθαν στα 48,6 εκατ. ευρώ.

«Περσεύς»
Συρρικνώθηκε ο τζίρος της εταιρείας

Συρρίκνωση κερδών, υποχώρηση τζίρου, αύξηση αποθεμάτων και ταμειακών διαθεσίμων ήταν αυτά που κατέγραψαν τα βασικά οικονομικά μεγέθη της «Περσεύς» για το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν. Σύμφωνα λοιπόν με την εξαμηνιαία οικονομική έκθεση της «Περσεύς», οι πωλήσεις της το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα μειώθηκαν 8% διαμορφούμενες στα 21,2 εκατ.

«Σελόντα»
Αναβλήθηκε και πάλι η συνέλευση

Αναβλήθηκε η χθεσινή από αναβολή έκτακτη γενική συνέλευση της «Σελόντα» λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας. Η νέα συνέλευση ορίστηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου, όπου το σώμα των μετόχων, αν και εφόσον υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία, θα κληθεί να αποφασίσει για το σχέδιο αναδιάρθρωσης με αύξηση κεφαλαίου. Στη χθεσινή συνέλευση, όπως και στην προηγούμενη, απούσα ήταν η πλευρά της Linneus.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com