Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Διαγωνισμός κειμένου για νέους που θα αποτυπώσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της πατρίδας

To ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία (Friedrich Naumann Foundation for Freedom, - FNF) καλεί τους νέους Έλληνες να απελευθερώσουν την σκέψη τους και να αποτυπώσουν τις ιδέες του στο χαρτί!



Το Ίδρυμα σε συνεργασία με το Greek Liberal Monitor προσκαλεί τους νέους από 18 έως 35 ετών να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό κειμένου παρουσιάζοντας τις ιδέες τους για το μέλλον της πατρίδας τους.

Η Ελλάδα, ως οργανικό κι αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, διένυσε δεκαετίες ειρήνης και ευημερίας. Ωστόσο, πολλά πράγματα άλλαξαν για τη χώρα όταν προέκυψε η κρίση χρέους το 2009 και σήμερα, έξι χρόνια μετά, δεν φαίνεται κάποια οριστική διέξοδος στον ορίζοντα. Οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, οι ευθύνες δεν αποδίδονται και το μέλλον των νέων βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η νέα γενιά ζητά περισσότερη διαφάνεια στην πολιτική, ανοικτή διακυβέρνηση, ίσες ευκαιρίες και αποτελεσματικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης για όλους. Παράλληλα, οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα είναι ευσυνείδητα μέλη της κοινωνίας, καλά μορφωμένοι κι έχουν διεθνή συνείδηση. Η συνεισφορά τους μπορεί να είναι πολύτιμη για να αλλάξει η χώρα, αλλά η φωνή τους δεν εισακούεται .

Πώς μπορεί λοιπόν η νεολαία να συμμετάσχει πιο δυναμικά στην πολιτική διαδικασία και να βοηθήσει την Ελλάδα; Πώς φαντάζεται αυτή την αλλαγή; Τι θα κάνει για να «πάει την Ελλάδα μπροστά;»

Τι ζητάμε:

Κείμενα σχετικά με την πρόοδο της Ελλάδας στον πολιτικό, τον οικονομικό ή τον κοινωνικό τομέα

Επιλέξτε οποιαδήποτε θεματική θεωρείτε σχετική

Μέγεθος κειμένου έως 1.500 λέξεις

Κείμενα γραμμένα στα ελληνικά ή στα αγγλικά

Προοδευτικές αντιλήψεις και μεταρρυθμιστικές προσεγγίσεις

Τα βραβεία:

Τα κείμενα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Πάσχο Μανδραβέλη-Αρθρογράφο της εφημερίδας Καθημερινή, Δημήτρη Πεφάνη-Διευθυντή του In.gr, Markus Kaiser- Project Manager του FNF για την Ελλάδα, Αθανάσιο Γραμμένο- Project Assistant του FNF για την Ελλάδα, Αθανάσιο Τσιούρα-εκπρόσωπο του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» και Μιχάλη Ιακωβίδη-συνιδρυτή του Greek Liberal Monitor.

Οι πέντε καλύτερες εργασίες θα δημοσιευτούν σε ειδική δίγλωσση έκδοση (αγγλικά κι ελληνικά)

Οι συγγραφείς των καλύτερων κειμένων θα κερδίσουν μία συμμετοχή –με όλα τα έξοδα καλυμμένα- στην εκπαιδευτική αποστολή του FNF στην Ουάσιγκτον όπου θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα ευρύ κοινό

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να ενημερωθείτε για τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού μπορείτε να επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο του FNF (http://fnf-europe.org/greece/diagonismos-keimenou/) ή του Greek Liberal Monitor (http://www.liberalmonitor.gr/liberal-monitor-news/news-greece/483-2015-02-25-23-26-05.html).

Για σχετικές ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο των Αθηνών του FNF (κος Αθανάσιος Γραμμένος) στο τηλέφωνο: +30-213-0333 667 ή με email στο athens@fnst.org.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com