Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Στην υπογειοποίηση 80 κάδων, στο κέντρο της πόλης, προχωράει ο Δ. Θεσσαλονίκης

Την υπογειοποίηση 80 κάδων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σχεδιάζει να υλοποιήσει μέχρι τον επόμενο χρόνο, ο δήμος Θεσσαλονίκης, που σύντομα αναμένεται να προχωρήσει στην ανάδειξη αναδόχου, μέσω σχετικού διαγωνισμού που θα προκηρύξει άμεσα.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ανακοίνωση έκανε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς, παρουσιάζοντας το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης, σε ημερίδα που διοργανώνεται στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης.


Αν και χαρακτήρισε "σχεδόν ανέφικτο" το  Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης (Ε.Σ.Δ.Α.) και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, εντούτοις εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προσπάθεια που θα καταβάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κύριοι άξονες, όπως τους ανακοίνωσε ο κ.Ψαρράς, για τη Στρατηγική Διαχείριση Αποβλήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφορούν στην:
-Αναβάθμιση της εικόνας της πόλης, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό της συλλογής και αποκομιδής.
-Σταδιακή ανάπτυξη της διακριτής διαλογής στην πηγή και της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη υποδομών     αξιοποίησής του.
-Ενίσχυση της επαναχρησιμοποίησης.
-Λειτουργία πράσινων σημείων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com