Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης: Τα μέτρα θα εφαρμοστούν, τα αντίμετρα όχι

Την πεποίθησή του ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν ενώ τα αντίμετρα όχι, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει πλεόνασμα 5,5%, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στο αμφιθέατρο της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του London School of Economics (LSE) στο Λονδίνο.


«Ζητώ εκλογές από τον περασμένο Απρίλιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η Κυβέρνηση έκανε 15 μήνες να ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση. Έλαβε ένα σκληρό πακέτο μέτρων. Την ίδια ώρα, η οικονομία είναι σε ύφεση. Φοβάμαι ότι όσο σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο προσποιούμενοι ότι διαπραγματευόμαστε και ότι δήθεν προχωρούμε σε μεταρρυθμίσεις τόσο χειρότερα είναι τελικά για την Ελλάδα».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Το ΕΣΥ καταρρέει. Οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση εγκαταλείπονται και οι επενδύσεις μένουν πίσω. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε εκλογές, αλλά όσο το συντομότερο έχουμε πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα».
Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί ρητορική λαϊκισμού: «Δεν είναι λύση να ρίχνεις ευθύνες εκτός χώρας για ό,τι συμβαίνει εντός Ελλάδας. Δεν είναι λύση να διχάζεις. Δεν υπάρχει διαχωρισμός σήμερα μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Υπάρχει ανάμεσα στον ορθολογισμό και τα ψέματα».
«Έχουμε στηριχθεί στην αλήθεια», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δεχθείς ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα. Να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να πεις τι μπορείς να κάνεις. Αυτή είναι η βασική διαφορά μας με τον κ. Τσίπρα».
«Η πιο σημαντική παράμετρος», εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης «έχει να κάνει με τη δέσμευση που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα. Και πως μπορώ να το αλλάξω αυτό; Αν επανακτήσω τη χαμένη μας αξιοπιστία. Πρέπει να έρθει μια αξιόπιστη Κυβέρνηση που θα προχωρήσει αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις. Η μεγάλη συμφωνία είναι προχωρώ σε μεταρρυθμίσεις και μειώνω το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος».
Κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα ότι «έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια και παίρνει τώρα επιπλέον 4,9 δισ. μέτρα. Αλλά και μέτρα πέρα από το πρόγραμμα. Ενώ έλεγε ότι θα υπερασπιστεί τους πιο αδύναμους, αυτή την στιγμή είναι οι πιο αδύναμοι που πλήττονται από την Κυβέρνησή του. Και ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα φέρει επενδύσεις. Αλλά είναι το Κόμμα του που υπονομεύει τις επενδύσεις. Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com