Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ποιοι απεργούν - Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Πανελλαδική Απεργία έχουν εξαγγείλει, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για το σύνολο του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Αναλυτικά  οι απεργιακές κινητοποιήσεις :

 
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκέντρωση στις 10 πμ Εγνατία με Αγ. Σοφίας.  ''Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε. Ενωτικά και μαχητικά, με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις και επιτροπές αγώνες παντού, να προετοιμάσουμε ακόμη και Γενική Απεργία Διαρκείας, αν χρειαστεί, για να συντρίψουμε όλες τις μνημονιακές πολιτικές, αυτούς που τις υποστηρίζουν. Για να σταματήσουμε την οικονομική και κοινωνική καταστροφή'' αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ''η Κυβέρνηση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας επί της ουσίας σ' ένα 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο που υπέγραψε, τώρα έρχεται με ένα ακόμα μνημόνιο να αποδομήσει την Κοινωνία και να γκρεμίσει ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων''.
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)
 Συγκέντρωση 10πμ - Αγίας Σοφίας με Εγνατία.''Δεν έχει πάτο ο κατήφορος και όριο η αθλιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα μετά και την τελευταία επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψαν, όπου για ακόμα μια φορά «τα έδωσαν όλα» στους δανειστές. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ο αμοραλιστής Τσίπρας και η παρέα του προσπαθούν με ένα βουνό ψέματα να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό: ότι δήθεν έκαναν... έντιμο συμβιβασμό, τα μέτρα θα είναι... δημοσιονομικά ουδέτερα» επειδή θα υπάρξουν... αντισταθμιστικά και αναπτυξιακά μέτρα! Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, νέος, φτωχός δεν τους πιστεύει πλέον!'' τονίζεται στην ανακοίνωση.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Στην απεργία της 17ης Μαΐου που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».
Πωλητές λαϊκών αγορών
Απεργούν την Τετάρτη 17 Μαΐου οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και οι πωλητές λαϊκών αγορών
 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία, για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
ΛΙΜΑΝΙΑ
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία,Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει τα ξημερώματα της Τρίτης και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

ΘΕΑΤΡΟ
Aκυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τετάρτη 17/5 λόγω της απεργίας

 
website counter
friend finderplentyoffish.com