Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

EBRD: Στο 2% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2017

Ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 2% αναμένει για φέτος στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ενώ για το 2018 εκτιμά ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 2,2%.


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεσή της, η οικονομική ανάπτυξη στις 36 χώρες που δραστηριοποιείται -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- θα κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα, καθώς η πορεία της Τουρκίας περιορίζει τα οφέλη από τη σταθεροποίηση στις τιμές των εμπορευμάτων.
«Καθώς οι τιμές πετρελαίου σταθεροποιούνται σε επίπεδα, αρκετά πάνω από τα αντίστοιχα του α’ εξαμήνου του 2016, η ανάπτυξη αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά», αναφέρει μεταξύ άλλων.
«Η προοπτική για την Τουρκία και τη Νότια-Ανατολική Μεσόγειο έχει αποδυναμωθεί, αποτυπώνοντας εν μέρει τις γεωπολιτικές εντάσεις και την επακόλουθη μείωση στις τουριστικές εισπράξεις και επενδύσεις» προσθέτει, παράλληλα.
Κατά την EBRD, ο ρυθμός ανάπτυξης στις 36 χώρες - μέλη θα διαμορφωθεί στο 2,4% το 2017 και στο 2,8% το 2018. Σημειώνεται ότι η πρότερη εκτίμηση για το 2017 ανερχόταν στο 2,5% του ΑΕΠ. 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com