Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Π. Καμμένος για επικοινωνία με ισοβίτη: Είναι θέμα Εθνικής Ασφάλειας

Την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε ο Πάνος Καμμένος για να αιτιολογήσει την επικοινωνία του με τον καταδικασμένο σε ισόβια έμπορο ναρκωτικών, ενώ την ίδια στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής τον κάλυψε απολύτως λέγοντας πως έκανε το καθήκον του. 
Η συζήτηση των δύο επικαίρων ερωτήσεων του Αδώνιδος Γεωργιάδη από τη ΝΔ και του Θόδωρου Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ προς τους υπουργούς Καμμένο και Κοντονή έγινε σε υψηλούς τόνους και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι καινούργιο. 
Ο Πάνος Καμμένος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της απάντησής του στον κ. Γεωργιάδη στο να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο αφήγημα  με τις σχέσεις του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη με τα ΜΜΕ, και ιδιαίτερα τον ΔΟΛ, και διάφορες ενέργειες συνεργατών  του επιχειρηματία, χωρίς να απαντήσει  στις συγκεκριμένες ερωτήσεις του βουλευτή. 

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής κάλυψε πλήρως τον κυβερνητικό εταίρο,  αναφέρθηκε αναλυτικά στις σχέσεις του επιχειρηματία με τα ΜΜΕ, ενώ μίλησε για "κάποιους  που γίνονται βαποράκια οικονομικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου". Ο υπουργός Δικαιοσύνης επίσης έκανε λόγο για "ισπανική υποχώρηση" των ερωτώντων στο θέμα. 
Απαντώντας στην πολύ σοβαρή μομφή του κ.Κοντονή για τα "βαποράκια συμφερόντων" ο βουλευτής της ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι "θα πρέπει να είναι πολύ βαριές οι αλυσίδες που σας δένουν με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο γιατί τον αθωώσατε". 
Στην πρωτολογία του κ. Γεωργιάδης αφού υπογράμμισε ότι αν είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών ο κ. Μαρινάκης "να σαπίσει στη φυλακή", κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει συγκεκριμένα τι έλεγε επί 21 ολόκληρα λεπτά με τον Γιαννουσάκη στις φυλακές και τι έλεγε τις 12 φορές που τον κάλεσε. "Να ζητήσετε μόνος σας να ανοίξουν οι συνομιλίες αυτές κύριε υπουργέ" είπε. Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί εάν γνώριζε τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη. 
Και στις δύο αυτές ερωτήσεις πάντως ο ΥΠΕΘΑ δεν απάντησε ενώ επέμεινε στο αρχικό σενάριο πως έκανε το καθήκον του όπως κάθε πολίτης θα έκανε στην θέση του. Ενώ επίσης δεν έδωσε καμία απάντηση  όταν ο κ. Γεωργιάδης τον ρώτησε εάν είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για όλες αυτές τις επαφές με τον ισοβίτη και τις υποψίες του ότι ο επιχειρηματίας που είχε μάλιστα πάει και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από αυτές.  
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε  εμβάσματα προς τις εταιρείες συμφερόντων του ισοβίτη Γιαννουσάκη λέγοντας ότι υπάρχει σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, του κ. Συντυχάκη, στο "Ελ.Βενιζέλος" με 622.000 ευρώ. "Αυτός είναι λοιπόν ο επιχειρηματίας που έρχεται σήμερα να υπερασπιστεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ". ρώτησε.
Ακραία φαντασιοπληξία
Η συζήτηση συνεχίστηκε με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον όταν στην συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του ίδιο θέμα, του βουλευτή της ΧΑ Γ. λαγού, με τον κ. Κοντονή να χαρακτηρίζει ως "ακραίες φαντασιοπληξίες" τις κατηγορίες του βουλευτή. Οι κατηγορίες αφορούσαν την εμπλοκή του γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη στο να έχει "κελί VIP και κινητό τηλέφωνο" ο ισοβίτης, αλλά και στο ότι "όταν τελικά πήγε η εισαγγελέας με τον ανακριτή και τον πίεζαν μέχρι τα ξημερώματα να καταθέσει αλλά τελικά δεν έσπασε και δεν έδωσε αυτά που ήθελαν, τότε τον μετέθεσαν στις φυλακές Χαλκίδας". 
Η ερώτηση του Αδ.  Γεωργιάδη 
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού του ρόλου. Ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας.
Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Ο κ. Π. Καμμένος έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη; Αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους;
Η ερώτηση του Θ. Παπαθεοδώρου προς τον Στ. Κοντονή 
Με δημόσια δήλωσή του στις 18/6/2017, ο κ. Π. Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει την επικοινωνία του με κρατούμενο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα σχετικά με δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια την διαμεσολάβησή του- ενημέρωση  προς στην Εισαγγελία και  στον Υπουργό Δικαιοσύνης  για στοιχεία που αφορούσαν την εν λόγω υπόθεση. Επειδή τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο της  Δικαιοσύνης  από Υπουργό της Κυβέρνησης – και μάλιστα αναρμόδιο- είναι απολύτως αντιθεσμικέςκαι προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία του θεσμού, Επειδή η ομολογία της παρέμβασης  γίνεται  από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαίο έντυπο,  
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Η επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κρατούμενο υπήρξε άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής;
2. Σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης;  
 
website counter
friend finderplentyoffish.com