Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Εργάνη: Θετικό ισοζύγιο 40.599 θέσεων εργασίας τον Ιούνιο

Περαιτέρω βελτίωση εμφάνισε η μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ», κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 40.599 θέσεις εργασίας.


Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η συγκεκριμένη επίδοση είναι η καλύτερη για τον μήνα Ιούνιο από το 2001 έως σήμερα.
Όσον αφορά το α’ εξάμηνο του έτους (Ιανουάριος - Ιούνιος), το ισοζύγιο διαμορφώθηκε σε 255.903 νέες θέσεις εργασίας, καταγράφοντας επίσης την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 16 ετών.
«Η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας, που καταγράφονται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και στην έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνουν τη θετική τάση που καταγράφηκε και τους προηγούμενους μήνες στην αγορά εργασίας» σχολίασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
«H μείωση που έχει επιτευχθεί δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς, μας επιτρέπει όμως να αισιοδοξούμε» έσπευσε να προσθέσει, διαβεβαιώνοντας πως «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με σχέδιο και υπευθυνότητα, για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com