Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Στο ΦΕΚ η απόφαση για το 5ετές ομόλογο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη για την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, σε άυλη μορφή, αρχικής ονομαστικής αξίας 3 δισ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου όπως αυτό θα προκύψει από βιβλίο προσφορών, διάρκειας 5 ετών και λήξης στις 01/08/2022.


Η απόφαση προβλέπει ότι για την έκδοση θα δοθεί προμήθεια ύψους 1,5 εκατ. ενώ για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών σχετικών με την υλοποίηση της έκδοσης θα καταβληθεί αμοιβή στα δικηγορικά γραφεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, Allen & Overy LLP και Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη, η οποία δεν δύναται να υπερβεί το συνολικό ποσό των 400.000 ευρώ.
Σημειώνεται επίσης ότι το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, να προαγοράσει μέρος ή το σύνολο των ομολόγων οποιαδήποτε χρονική στιγμή, είτε στην ανοικτή αγορά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
Μέρος της ονομαστικής αξίας της έκδοσης, ή των προσόδων αυτής, δύνανται να χρησιμοποιηθεί για την επαναγορά των ομολόγων λήξεως 17/04/2019, επιτοκίου 4,75% με κωδικό αριθμό (ISIN) GR0114028534, που θα προσφερθούν τελικώς προς επαναγορά σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στο Πληροφοριακό Δελτίο της Πρότασης Ανταλλαγής (Tender Offer Memorandum).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com