Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Βαρουφάκης: Και βέβαια ανέπτυξα στο υπουργικό συμβούλιο το παράλληλο σύστημα πληρωμών

Ως ατόπημα χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το γεγονός ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη το παράλληλο σύστημα πληρωμών που είχε αναπτύξει σε υπουργικό συμβούλιο του 2015, επιβεβαιώνοντας μέσω twitter τις αποκαλύψεις του νυν αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση. 


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Γ. Τσιρώνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι "ο κ. Βαρουφάκης μάς είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος, γιατί το έχω γράψει και στο blog μoυ, να υπάρχει το MΟU (σ.σ IOU) αν θυμάμαι καλά λέγεται να σας πω το μοντέλο που είναι εξωχρηματική συναλλαγή… Μού χρωστάει εμένα το κράτος 50 χιλιάρικα είμαι φαρμακοποιός, παίρνω εγώ IOU τα δίνω στον προμηθευτή μου ο προμηθευτής μου τα δίνει με αυτά στο δικό του Taxis, γίνεται κυκλική συναλλαγή χωρίς να δώσουμε ρευστό, το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει αυτό έχουμε άποψη ως Οικολόγοι (…)".
Αυτά τα νομίσματα, πρόσθεσε ο υπουργός, δεν διανέμονται από τράπεζες, είναι πρωτοβουλίες πολιτών… κινηματικό χρήμα, LEDS (Local Exchange Trading Systems). Aυτά τα χρήματα στην Ευρώπη δεν τα κυκλοφορεί το δημόσιο, είναι άλλο πράγμα, είπε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com