Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Με "καπέλο" η πληρωμή φόρων με μετρητά

Την επιβάρυνση με 0,25 - 0,50 ευρώ των φορολογούμενων που επιμένουν να πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με μετρητά στα γκισέ των τραπεζών προβλέπει απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία, εκτός απροόπτου, αναμένεται να υπογραφεί.

Στόχος της απόφασης είναι να μειωθούν δραστικά οι προμήθειες που πληρώνει η ΑΑΔΕ στις τράπεζες για τις εισπράξεις των φόρων με τη μεταφορά του σχετικού κόστους στους φορολογούμενους που επιμένουν… μετρητά. Το ΥΠΟΙΚ θα συνεχίσει να πληρώνει την τραπεζική προμήθεια για την είσπραξη φόρων μέσω των ηλεκτρονικών καναλιών.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο η ΑΑΔΕ καταβάλει στις τράπεζες περίπου 17 εκατ ευρώ για προμήθειες είσπραξης των φόρων. Από την μεταφορά του σχετικού κόστους για τις πληρωμές με μετρητά στους φορολογούμενους υπολογίζεται ότι θα εξοικονομήσει περίπου 10 εκατ. ευρώ. Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει και την εξαίρεση από την προμήθεια των φορολογούμενων ηλικίας άνω των 70 ετών καθώς και αυτών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή φόρων μέσω καρτών και web banking θα συνεχίσει να είναι χωρίς χρέωση για τους φορολογούμενους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com