Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Citi: Πιθανή η επέκταση του προγράμματος, απίθανη η πλήρης έξοδος στις αγορές

Ο ESM ενέκρινε το συμπληρωματικό μνημόνιο της Ελλάδας, ωστόσο ανέβαλε την απόφαση για εκταμίευση της δόσης για την Παρασκευή καθώς όπως σημείωσε, υπάρχουν ακόμα "μερικά εκκρεμή ζητήματα" πριν δοθεί το τελικό "πράσινο φως", σημειώνει η Citigroup σε νέο της note.

Όπως επισημαίνει, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών "απάντησε" πως τα θέματα θα κλείσουν και   είναι 100% βέβαιο ότι η δόση θα εγκριθεί την Παρασκευή.
Όπως σχολιάζει η αμερικάνικη τράπεζα, η εκταμίευση της τρίτης δόσης, η οποία είναι σχεδόν βέβαιη μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας πιθανώς μέχρι την άνοιξη του 2018. Το σύνολο της δόση των € 8,5 δισ. θα φέρουν το σύνολο της χρηματοδότησης από την ESM στην Ελλάδα στα € 40,2 δισ.
Το πρόγραμμα, όπως σημειώνει, λήγει τον Αύγουστο του 2018 αλλά ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων ύψους 86 δισ. ευρώ που προβλέπει, θα παραμείνει αχρησιμοποίητο.
Αυτό αφήνει περιθώριο για κάποια επέκταση του προγράμματος σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να επιστρέψει πλήρως στις αγορές εντός των επόμενων δώδεκα μηνών. Πάντως αυτή η πιθανότητα, της πλήρους επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, είναι "μάλλον απίθανη" σύμφωνα με την Citi.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com