Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

FT: Η ελληνική κυβέρνηση πλήρωσε €40 εκατ. επιπλέον για να πείσει τους επενδυτές

"Τα αμφιλεγόμενα μηνύματα των επενδυτών είναι συμβολικά της μικτής επιτυχίας της κυβέρνησης Τσίπρα στην ανατροπή της ζημιάς που προκάλεσε η αποτυχία της διαπραγμάτευσης του 2015, που τρόμαξε τους επενδυτές και τους αξιωματούχους της ευρωζώνης, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των τραπεζών για τρεις εβδομάδες", σημειώνουν οι FT.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, περίπου οι μισοί αγοραστές ήταν κάτοχοι του ομολόγου λήξης 2019, οι οποίοι δέχθηκαν να το ανταλλάξουν με την καταβολή επιπλέον €40 εκατ. από την ελληνική κυβέρνηση.
Ένας επενδυτής κάτοχος του ομολόγου του 2019 που δεν το αντάλλαξε δήλωσε ότι "δεν βλέπουμε ουσιαστική ανατίμηση κεφαλαίου από αυτά τα επίπεδα αποδόσεων ενώ είναι πιθανό ένα νέο αδιέξοδο μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας σχετικά με το χρέος".
"Eνώ η εκδοσή ήταν ένα σημάδι αυξανόμενης εμπιστοσύνης των επενδυτών, έδειξε επίσης ότι τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα επιτοκίων σε μεγάλο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου ανάγκασαν τους επενδυτές να επιδιώξουν αποδόσεις σε χώρες που θεωρούνταν παρίες" επισημαίνουν οι FT.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com