Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Handelsblatt: Ο ταλαιπωρημένος ελληνικός λαός

«Ακούραστα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μιλά για ανάκαμψη», γράφει η Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα σε άρθρο με τίτλο «Ο ταλαιπωρημένος λαός». 


Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Πράγματι η οικονομία ξαναμπαίνει, δειλά δειλά σε αναπτυξιακή τροχιά, όμως πολλοί Έλληνες δεν επωφελούνται από τη θετική εξέλιξη. (…) Όταν περπατά στην Αθήνα κανείς βλέπει "χαρούμενα πρόσωπα", δήλωνε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, προκαλώντας πλήθος καυστικών σχολίων και ειρωνείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί διερωτώνται πότε ο Αλ. Τσίπρας περπάτησε στους δρόμους της Αθήνας, ενώ άλλοι λένε ότι ίσως ο πρωθυπουργός να συνάντησε τους λάθος ανθρώπους».
«Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνάντησε τον Σωτήρη Γεωργίου. Ο 32χρονος μηχανικός, που δουλεύει ως σερβιτόρος, καθιστά σαφές ότι "δεν είναι χαρούμενος". Λέει ότι πήρε πτυχίο πριν έξι μήνες, έστειλε εκατοντάδες αιτήσεις, αλλά παρά τους καλούς βαθμούς δεν βρίσκει δουλειά», συνεχίζει ο συντάκτης.
Η ανεργία στους νέους μεταξύ 25-34 ετών φθάνει στην Ελλάδα το 27,5%. Ακόμα και πτυχιούχοι εργάζονται ως σερβιτόροι ή ακόμη σε delivery, ενώ περιορισμένες είναι και οι αποδοχές τους. 650 ευρώ έβγαζε πέρυσι ο Σωτήρης, φέτος μόλις 580.
«Το πρώτο τρίμηνο του 2017 το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4%. Τέλη Ιουλίου η Ελλάδα βγήκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια στις αγορές με ένα ομόλογο για το οποίο έπρεπε να καταβάλει υψηλό επιτόκιο. Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει ότι με το ομόλογο η χώρα γυρίζει σελίδα. Όμως οι περισσότεροι Έλληνες δεν επωφελούνται: Ανεργία, μείωση εισοδήματος, περικοπές συντάξεων και συνεχείς αυξήσεις στους φόρους έχουν συνθλίψει τον ελληνικό λαό», καταλήγει το δημοσίευμα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com