Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Στις 20 Νοεμβρίου κρίνεται το μέλλον της αποχής των συμβολαιογράφων

Στις 20 Νοεμβρίου θα κριθεί το μέλλον της αποχής από τους πλειστηριασμούς που έχουν αποφασίσει οι συμβολαιογράφοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου που συνεδρίασε, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στην οποία θα γίνει ενημέρωση του Σώματος για τα νέα δεδομένα και θα υπάρξει αίτημα αναστολής της αποχής.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη χθεσινή συνάντηση των συμβολαιογράφων με τον Υπ. Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, τον αναπληρωτή Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκο και την απόφαση της κυβέρνησης να νομοθετήσει μέτρα προστασίας για τη διενέργεια των πλειστηριασμών και των συμβολαιογράφων.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι όσοι παρακωλύουν εφεξής τους πλειστηριασμούς και απειλούν ή προπηλακίζουν τους συμβολαιογράφους θα διώκονται αυτεπάγγελτα. Συγκεκριμένα, για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων, οι οποίοι διενεργούν πλειστηριασμούς, θα προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα. Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι παρακωλύουν πλειστηριασμούς, θα συλλαμβάνονται άμεσα και θα τους απαγγέλλονται κατηγορίες, χωρίς να χρειάζεται ο συμβολαιογράφος ή ο επισπεύδων (τράπεζα ή φορέας του Δημοσίου) να υποβάλει μήνυση για να ασκηθεί ποινική δίωξη.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών θα κινηθούν σε δύο άξονες. Ο ένας είναι η ανωτέρω αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, ο άλλος η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια. Παράλληλα, μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα, όπως αναφέρθηκε στους συμβολαιογράφους και σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com