Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Citi: Ορόσημο οι πλειστηριασμοί, εφικτό το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης έως το τέλος του έτους

Στην λήξη της απεργίας των συμβολαιογράφων και στην επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα για την γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, αναφέρεται η Citigroup σε νέο της note.

Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα, η ένωση των συμβολαιογράφων Αθήνας και Πειραιά αποφάσισε να αναστείλει την αποχή της από τους πλειστηριασμούς σπιτιών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έναρξη της πρώτης online διαδικασίας πλειστηριασμών την Τετάρτη, όπως είχε προγραμματιστεί.
Οι συμβολαιογράφοι ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα ένα μποϊκοτάζ στους πλειστηριασμούς από κατασχέσεις σπιτιών μέχρι το τέλος του έτους, εν μέσω των φόβων απέναντι στους διαδηλωτές.
Όπως σημειώνει η Citi, η επανέναρξη των πλειστηριασμών είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση. Η ένωση αποφάσισε να ανακαλέσει τη δράση της μέχρι στιγμής και να επανεξετάσει την κατάσταση στις αρχές Φεβρουαρίου 2018.
Παράλληλα, η Citi αναφέρει ότι εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η επιστροφή των επικεφαλής των αποστολών των Θεσμών στην Αθήνα σήμερα αποτελεί ένα "σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος".
Όπως σχολιάζει η αμερικάνικη τράπεζα, η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τους πιστωτές και για την ομαλή ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία έχει τώρα πιθανότητες να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com