Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

iOS 11: Πώς να “κρύψετε” εφαρμογές στο iPhone και στο iPad

Όταν θέλετε να έχετε μεγαλύτερη προστασία στα δεδομένα που βρίσκονται στη συσκευή σας ή εύχεστε να μπορούσατε να σταματήσετε τα παιδιά σας από το να μπαίνουν σε “ακατάλληλο” περιεχόμενο, σας έχουμε τη λύση, αφού μπορείτε να κρύψετε τις εφαρμογές σας στο iPhone και στο iPad. 


H Apple μας δίνει την δυνατότητα, να μη δίνουμε πρόσβαση σε “τρίτους”, στις εφαρμογές μας.
Οι “Περιορισμοί”, γνωστοί και ως “Γονικός έλεγχος”, μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να κρύψετε πολύ καλά τα δεδομένα σας.
Πάμε να δούμε αναλυτικά, βήμα προς βήμα, τον τρόπο με τον οποίο θα κρύψετε από τα αδιάκριτα μάτια τις εφαρμογές σε iPhone και iPad.
Οι διαδικασίες που θα αναλυθούν θα είναι δύο. Στη πρώτη θα δούμε το πώς να κρύψουμε “εργοστασιακές - προ-εγκατεστημένες” εφαρμογές και στη δεύτερη θα δούμε πώς μπορούμε να κρύψουμε τις “κατεβασμένες” (downloaded) εφαρμογές.
Βήματα για να ενεργοποιήσουμε τους “Περιορισμούς”
Αρχικά θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους περιορισμούς αν δεν το έχουμε κάνει ήδη. Ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής μας. Στη συνέχεια επιλέγουμε “Γενικά” και κατόπιν “Περιορισμοί”
Παρακάτω πατάμε την “Ενεργοποίηση περιορισμών” και βάζουμε τον κωδικό που εμείς ορίζουμε, δύο φορές, όπως απαιτεί η διαδικασία.
Τώρα έχουμε ενεργοποιήσει τους περιορισμούς. Συνοπτικά έχουμε τα εξής βήματα: Ρυθμίσεις > Γενικά > Περιορισμοί > Ενεργοποίηση περιορισμών και εισάγουμε δύο φορές τον κωδικό μας.
Βήματα για να κρύψουμε τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές
Ακολουθούμε πάλι την ίδια διαδικασία αφού ενεργοποιήσαμε τους περιορισμούς. Δηλαδή πάμε Ρυθμίσεις > Γενικά > Περιορισμοί.
Αφού εισάγουμε το συνθηματικό που ορίσαμε κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης, θα μπούμε στη κύρια οθόνη των περιορισμών. Εμείς θα “κρύψουμε” για παράδειγμα, το Safari. Για να κρύψουμε την εφαρμογή που μας ενδιαφέρει, απλά κλείνουμε τον διακόπτη. Αν επιστρέψετε στην “Αρχική Οθόνη” θα διαπιστώσετε πως η εφαρμογή “δεν υπάρχει”, αφού έχει κρυφτεί.
Συνοπτικά λοιπόν η διαδικασία έχει ως εξής: Ρυθμίσεις > Γενικά > Περιορισμοί και κλείνουμε τον διακόπτη της εφαρμογής που θέλουμε να κρύψουμε.
Βήματα για να κρύψουμε τις κατεβασμένες εφαρμογές
Όπως και πιο πάνω, η διαδικασία είναι κοινή μέχρι ένα σημείο. Ακολουθούμε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Περιορισμοί
Μόλις μπούμε στην ενότητα τον Περιορισμών κατεβαίνουμε προς τα κάτω μέχρι να βρούμε την επιλογή “Εφαρμογές”. Επιλέγοντάς τη θα βρεθούμε σε μία καρτέλα όπου βλέπουμε κάποιους αριθμούς με το “+” δίπλα τους. Πρόκειται για τα όρια ηλικίας. Κάθε εφαρμογή είναι κατάλληλη για κάποιες συγκεκριμένες ηλικίες. Εμείς επιλέξαμε την επιλογή “Καμία εφαρμογή”. Αν επιστρέψετε στην “Αρχική οθόνη”, θα διαπιστώσετε πως δε φαίνεται καμία κατεβασμένη εφαρμογή.
Συνοπτικά η διαδικασία έχεις ως εξής: Ρυθμίσεις > Γενικά > Περιορισμοί > Εφαρμογές και επιλέγουμε τις εφαρμογές που θέλουμε να κρύψουμε ανάλογα με το όριο ηλικίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com