Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Intel: σταματήστε την εγκατάσταση των patch για τα Meltdown και Spectre

Τα firmware updates που είχαν εκδοθεί για να μπαλωθούν τα κενά ασφαλείας των επεξεργαστών της Intel έναντι στα Meltdown και Spectre bug προκαλούσαν συχνές επανεκκινήσεις χωρίς προφανές αίτιο. 


Οι επανεκκινήσεις επηρέαζαν, κατά βάση, επεξεργαστές των οικογενειών Haswell και Broadwell, δηλαδή μοντέλα που είχαν κατασκευαστεί μεταξύ του 2013 και του 2016.
Η εταιρεία, όπως αναφέρει το gr.pcmag.com, διαπίστωσε (επιτέλους) πως το πρόβλημα ήταν στην εφαρμογή τού patch και για το λόγο αυτό τροποποιεί τις οδηγίες της. Σε ανακοίνωσή της, προτρέπει ουσιαστικά τους πάντες, κατασκευαστές υπολογιστών, cloud service providers, κατασκευαστές software και τελικούς χρήστες να σταματήσουν την εγκατάσταση των υπαρχόντων patches, αφού "μπορεί να προκαλέσουν επανεκκινήσεις με μεγαλύτερη συχνότητα από την αναμενόμενη καθώς και άλλη, απρόβλεπτη συμπεριφορά στα συστήματα". Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως ετοιμάζονται νέα patches, μια πρώιμη έκδοση των οποίων έχουν δώσει σε συνεργάτες για έλεγχο και όταν ολοκληρωθούν τα τεστ θα διαθέσουν την τελική έκδοση.
Με άλλα λόγια, τους πήρε πάνω από μία εβδομάδα, για να διαπιστώσουν τα προβλήματα και να ενημερώσουν επίσημα εταιρείες και χρήστες για να σταματήσουν την εγκατάσταση των patches!
 
website counter
friend finderplentyoffish.com