Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Tο μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες κόσμου, άνθρωποι κάθε ηλικίας, μακριά από κόμματα και χωρίς ταμπέλες, κρατώντας ελληνικές σημαίες και λάβαρα στα χέρια, "πλημμύρισαν", τη παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας.


Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που η παραλιακή λεωφόρος της Θεσσαλονίκης γέμισε με κόσμο από το λιμάνι μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής.
Κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Θεσσαλονικείς αλλά και πολίτες που έφτασαν στην πόλη από όλη την Ελλάδα, βροντοφώναξαν «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους γείτονές μας, για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ήταν ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος καταχειροκροτούμενος από το συγκεντρωμένο πλήθος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διεξάγει δημοψήφισμα «για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός εάν πρέπει θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων».
«Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν είμαστε έρμαια, τελείωσαν αυτά. Θα προστατέψουμε τη Μακεδονία μας» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους στο συλλαλητήριο.
Ο Στρατηγός εν αποστρατεία έστειλε επίσης μήνυμα στη χώρα των Σκοπίων, να γκρεμίσουν τα «αγάλματα- τερατουργήματα» που έχουν στηθεί στη γειτονική χώρα, αλλά και να αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους που έχει ονομαστεί «Μέγας Αλέξανδρος». Ζήτησε τέλος να δοθεί λύση «στο θέμα της αιρετικής σχησματικής εκκλησίας», όπως τόνισε.
Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο Φράγκος Φραγκούλης και το κοινό τραγούδησαν μαζί  τον Εθνικό ύμνο αλλά και το "Πότε θα κάνει ξαστεριά" του Νίκου Ξυλούρη.
Να συνεχίσει να αντιδρά στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας προέτρεψε τον λαό και ο ερευνητής, Νίκος Λυγερός, σημειώνοντας παράλληλα από το βήμα του συλλαλητηρίου πως «τα Σκόπια δεν πρόκειται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν δεν το επιτρέψει η Ελλάδα».
«Δεν γονατίζουμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, είμαστε εδώ όρθιοι, ντρόμπροι, σταράτοι και λέμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική»,  σημείωσε ο κ. Λυγερός.
«Λέμε όχι στη σπίλωση της ιστορίας μας, σε κάθε επεκτατική διάθεση για τα ελληνικά μακεδονικά εδάφη μας. Αντέχουμε, δεν είμαστε ριψάσπιδες, δεν ρίχνουμε τον σταυρό, δεν διπλώνουμε τη σημαία μας», τόνισε από την πλευρά του καταχειροκροτούμενος ο Πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης.
«Σεβόμαστε την ιστορία, την καταγωγή, τα σπίτια μας, τις εκκλησιές μας και τους ανθρώπους όπου γης. Χωρίς ανούσιες κραυγές, είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Είναι μια, είναι αδιαπραγμάτευτη, είναι η γειτονιά της Ελλάδας, για την οποία χιλιάδες έδωσαν το αίμα τους» τόνισε και συνέχισε: «Δεν υπήρξαμε άρπαγες, δεν ατιμάσαμε την ιστορία, δεν ζητήσαμε παραπάνω απ' όσα ο τόπος μας, μας επέτρεψε να αξιωνόμαστε. Γιατί έχουμε θεό, έχουμε σημαία: Τη γαλανόλευκη. Έχουμε οικογένειες, ενορίες, έχουμε πολιτισμό, έχουμε αγάπη, αλληλεγγύη», σημείωσε.
Οι Κρητικοί έκλεψαν την παράσταση με τις μαντινάδες τους συγκεντρώνοντας το χειροκρότημα όλων.

«Το όνομα Μακεδονία δεν χαρίζεται και δεν παραχωρείται», τόνισε ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος από το βήμα του συλλαλητηρίου.
«Είμαστε εδώ σήμερα επειδή πιστεύουμε, επειδή αγαπάμε την Μακεδονία μας. Μερικοί μας χαρακτηρίζουν εθνικιστές επειδή αγαπάμε την Μακεδονία μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Είμαστε εδώ σήμερα για να βροντοφωνάξουμε ότι το όνομα "Μακεδονία" δεν χαρίζεται, δεν παραχωρείται σε οποιαδήποτε μορφή ή γλώσσα» σημείωσε ο ίδιος.

«Σήμερα δείχνουμε ότι κανείς δεν θα μας ξεφτιλίσει διεθνώς», τόνισε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος, Κώστας  Καραΐσκος, ένας εκ των ομιλητών του συλλαλητηρίου.
«Σήμερα στη Θεσσαλονίκη ήρθαμε να μετρηθούμε και ας  είμαστε αμέτρητοι. Για πρώτη μέρα σήμερα ο ελληνικός λαός χωρίς πλάτες, κρατικές, κομματικές και άλλες μαζεύεται για το όνομα της Μακεδονίας, για ένα τόσο μεγάλο εθνικό θέμα».
«Την ώρα που κάποιοι νόμιζαν ότι έχουμε κοιμηθεί μπροστά στις οθόνες και ότι μπροστά στα αδιέξοδα και την φτώχεια μας είχαν τσακίσει, μας βρίσκουν μπροστά τους, ανυποχώρητους στη γραμμή που θέλει η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας. Σήμερα δείχνουμε ότι κανείς δεν θα μας ξεφτιλίσει διεθνώς», σημείωσε ο κ. Καραΐσκος.

«Ο λαός αποφάσισε ότι η Μακεδονία είναι η ταυτότητά του και έτσι δεν μπορεί να δοθεί σε άλλον», ανέφερε στην ομιλία του, ο Όθων Ιακωβίδης, ένας εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.
«Ο λαός σηκώθηκε από εκεί που ήταν πεσμένος και μίλησε. Και μάλιστα το έκανε πολύ δυνατά. Αποφάσισε ότι η Μακεδονία είναι η ταυτότητά του και έτσι δεν μπορεί να δοθεί σε άλλον. Δήλωσε ότι δεν διαμαρτύρεται αλλά δίνει εντολή στο πολιτικό προσωπικό να εκτελέσει την ξεκάθαρη επιταγή του» υπογράμμισε ο κ. Ιακωβίδης.

Ήδη από τις 9 το πρωί κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Κάποιοι μάλιστα ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και στολές αρχαίων Μακεδόνων.
Από τα πρώτα λεωφορεία που έφθασαν ήταν αυτό από το Νεστόριο Καστοριάς.
Έφεδροι τραγούδησαν "Μακεδονία Ξακουστή" και έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου 

Έφεδροι ειδικών δυνάμεων λίγο μετά τις 12:00 στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην ομώνυμη Λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, τραγουδώντας το "Μακεδονία Ξακουστή".
Οι έφεδροι κατέθεσαν στεφάνια στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ένα αερόστατο με μηνύματα για τη Μακεδονία ετοιμάστηκε, πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου, πλησίον του Makedonia Palace, προκειμένου κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο να στείλουν το δικό τους μήνυμα με διαφορετικό τρόπο.
Στο αερόστατο υπήρχε μια γιγαντιαία ελληνική σημαία και αναγραφόταν το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία".

Μετά τους έφιππους Κρητικούς που κατέφτασαν χτες στη Θεσσαλονίκη από την Κρήτη, πριν από λίγο έφτασαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης και μέλη ιππικών ομίλων της Βόρειας Ελλάδας.
Άλλοι φορώντας παραδοσιακές στολές και άλλοι με ελληνικές σημαίες στα χέρια, οι έφιπποι εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν κατά την άφιξή τους στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ένα γλέντι στήθηκε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μετά το πέρας του συλλαλητηρίου.
Πολιτιστικοί σύλλογοι, διοργανωτές και πλήθος κόσμου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, παρά την βροχή που ξεκίνησε μετά το τέλος των ομιλιών.
Στο συλλαλητήριο έδωσαν, μεταξύ άλλων, το "παρών" ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας,  Κώστας Καραμανλής, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, Σάββας Αναστασιάδης και Θόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης και Γιώργος Λαζαρίδης, o μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com