Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Β. Παπαγεωργόπουλου στον Άρειο Πάγο

Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την καταδικαστική απόφαση που αφορά την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, άσκησε αίτηση αναίρεσης επιδιώκοντας την ακύρωση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την κίνηση αυτή ο κ. Παπαγεωργόπουλος επιδίωκε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης, ώστε η υπόθεση να δικαστεί εκ νέου στο Πενταμελές Εφετείο.

Με ανακοίνωση του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κάνει λόγο για μια πρωτοφανή κυοφορία τριών ετών και δύο μηνών, τονίζοντας πως είναι φανερό ότι είναι μία απόφαση σκοπιμότητας.

“Μετά από μία πρωτοφανή κυοφορία τριών ετών και δύο μηνών ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεσή μου, μια απολύτως θεμελιωμένη αναίρεση που κατέθεσα την 5-2-2015(!), εκδικάστηκε την 16-11-2016(!) και η απόρριψή της βγήκε στις 29-3-2018! Παραμονές Πάσχα…..

Δεν μου έδωσαν άλλη μία ευκαιρία, δεν αποφάσισαν επανάληψη της δίκης, παρά το ότι η εναντίον μου τελείως άδικη απόφαση του 5μελούς Εφετείου ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 3-2! Δύο Εφέτες είχαν ψηφίσει ότι είμαι απολύτως ΑΘΩΟΣ!

Αν οι δύο αυτοί Εφέτες είχαν κληρωθεί στην πρώτη δίκη μου ενώπιον του 3μελούς Εφετείου θα ήμουν εξ αρχής ΑΘΩΟΣ!!!

Είναι φανερό ότι είναι μία απόφαση σκοπιμότητας.

Είναι φανερό ότι πολιτικοί παράγοντες με επέλεξαν ως εξιλαστήριο θύμα, ως αποδιοπομπαίο τράγο, παρά την κρυστάλλινη διαδρομή μου και από τους αθλητικούς και από τους πολιτικούς και από τους αυτοδιοικητικούς στίβους.

Με επέλεξαν παρά την παντελή έλλειψη μαρτυρικών εναντίον μου καταθέσεων, παρά την έλλειψη έστω και ενός αποδεικτικού εναντίον μου στοιχείου. Όποιος έχει το παραμικρό ας το αναφέρει δημοσίως…

Με επέλεξαν παρά το ότι με Εισαγγελική εντολή έγινε έλεγχος των ελάχιστων περιουσιακών μου στοιχείων και Δικαστική Πραγματογνωμοσύνη κατέληξε στο ότι τα οικονομικά μου είναι κρυστάλλινα και δεν έχω ούτε βίλες, ούτε σκάφη, ούτε καταθέσεις στο εξωτερικό, ούτε off shore εταιρείες, ούτε τίποτε. Όποιος έχει το παραμικρό αντίθετο στοιχείο ας το καταθέσει δημοσίως…

Θέλω να δηλώσω, ότι θα συνεχίσω τον αγώνα μου με όλα τα νόμιμα μέσα μέχρι την τελική δικαίωση, για να προστατεύσω το όνομά μου, την ιστορία μου, την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και το έργο μου ως Βουλευτού, Υπουργού και Δημάρχου, ένα έργο που το χαίρονται κάθε μέρα όλοι οι Ελληνες, όλοι οι Θεσσαλονικείς”, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Στην απόρριψη αναίρεσης φορμή την απόρριψη της αναίρεσης του κ. Παπαγεωργόπουλου από τον Άρειο Πάγο, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

“Απορρίφθηκε η αναίρεση στον Αρειο Πάγο του κ.Παπαγεωργόπουλου για το θέμα της υπεξαίρεσης. Κατ' αρχήν να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την αποζημίωση που ζητήσαμε ύψους 50.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη ο δήμος και στη συνέχεια να προχωρήσουμε τη διεκδίκηση όσων χρημάτων μπορούν να επιστρέψουν στα ταμεία”, είπε ο κ.Μπουτάρης.

“Αυτό εμάς μας ικανοποιεί, φαντάζομαι τον πρώην δήμαρχο δεν τον ικανοποιεί, αλλά τι να κάνουμε. Ας πρόσεχε”, πρόσθεσε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com