Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Εντοπίστηκαν σαφείς ενδείξεις πως το iOS 12 θα υποστηρίζει και το iPhone 5s

Το MacGeneration εντόπισε συζητήσεις στο WebKit mailing list που αφορούν το επερχόμενο iOS 12. Πιο συγκεκριμένα, κάποιος που συμμετέχει στις συζητήσεις συμπεριέλαβε ένα αρχείο καταγραφής που αφορούσε μία δοκιμαστική έκδοση του WebKit, η οποία έτρεχε σε έναν προσομοιωτή iPhone 5s.



Αυτό αποτελεί ένα πολύ ισχυρό στοιχείο που υποδεικνύει πως το iPhone 5s θα “πάρει” το iOS 12, κάτι που όλοι σχεδόν έχουν αποκλείσει, δεδομένου του ορίου αναβαθμίσεων που έχει θέσει η Apple για τις συσκευές της.

Για παράδειγμα, η Apple υποστήριξε τα iPhone 4s και iPhone 5 για πέντε χρόνια, διακόπτοντας ωστόσο τις όποιες αναβαθμίσεις με το iOS 9 και και iOS 10 αντίστοιχα.

Επομένως, η υποστήριξη του iPhone 5s με το iOS 12 δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη αποκάλυψη, αν και δεν έχουμε σαφείς εγγυήσεις για την παραπάνω είδηση. Η Apple άλλωστε έχει ακολουθήσει πολύ πιο ακανόνιστα σχέδια σχετικά με την υποστήριξη της γραμμής του iPad.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ακόμα και αν η συσκευή αναβαθμιστεί στο iOS 12, δε θα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του. Οι νέες λειτουργίες θα προσαρμοστούν πάνω στο hardware της συσκευής και πάνω σε αυτά που η ίδια μπορεί να αντέξει, οπότε πιθανότατα η Apple να μην  παραχωρήσει κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά στο 5s. Αν η φήμη που αφορά την προσήλωση της Apple στη σταθερότητα του iOS καθώς και τη μετάθεση νέων λειτουργιών για το 2019 αληθεύει, τότε είναι πολύ πιθανό το iOS 12 να μην πέσει και τόσο “βαρύ” στο iPhone 5s.

Μερικές επιφυλάξεις θα πρέπει να διατηρήσουμε και για το γεγονός πως είναι πολλές οι συσκευές με ανάλυση 1136x640 που τρέχουν το iOS 12. Οπότε ναι μεν μπορεί να “αναγνωρίζουμε” ένα iPhone 5s αλλά μπορεί να πρόκειται και για ένα iPhone SE.

Η open-source φύση του WebKit, έχει δει στο παρελθόν μικρότερης κλίμακας χαρακτηριστικά του iOS που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Αυτό συμβαίνει διότι οι μηχανικοί του WebKit καταθέτουν τον κώδικα και τον δοκιμάζουν χωρίς να τον έχουν απογυμνώσει από όλα τα bits τα οποία δεν είναι ακόμα δημόσια.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com