Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Δημόσιο: Έξι μήνες παράταση για την αποκομματικοποίηση

Έξι προαπαιτούμενα πρέπει να εφαρμόσει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να κλείσει η 4η αξιολόγηση, σύμφωνα με όσα προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.



Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν τα μέτρα για την αποκομματικοποίηση του Δημοσίου, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο (δηλαδή μετά τη λήξη του τρέχοντος Προγράμματος) και όχι μέχρι τα μέσα του 2018, όπως προβλεπόταν μέχρι πρότινος. Τα προαπαιτούμενα έχουν ως εξής:

1. Τοποθέτηση των δημοσίων υπαλλήλων που πέρασαν από τον α΄ κύκλο κινητικότητας

2. Σύνταξη μελέτης για τον τρόπο επιλογής των νέων γενικών γραμματέων, των γενικών διευθυντών και των διευθυντών βάσει του νέου συστήματος επιλογής. Με βάση αυτή, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα τον Ιούλιο του 2018. Ο διορισμός των 55 θεματικών γενικών διευθυντών θα γίνει μαζί με τους εναπομείναντες 35 γενικούς διευθυντές τον Ιούλιο. Οι διευθυντές θα διορισθούν τον Οκτώβριο του 2018. Οι προκηρύξεις για τους επικεφαλής των τμημάτων θα δημοσιευθούν τον Οκτώβριο και όλοι οι διορισμοί θα γίνουν έως το Δεκέμβριο του 2018. Η κυβέρνηση θα έχει μία αναλυτική έκθεση για την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων τον Ιούνιο του 2018.
3. Ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προσωπικού τον Ιούλιο του 2018.
4. Έκδοση ενός εγχειριδίου για τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων και των περιγραμμάτων θέσεων στο δημόσιο.
5. Διαμόρφωση ενός βραχυπρόθεσμου σχεδίου για αλλαγές στα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο
6. Υιοθέτηση ενός εγχειριδίου για την υποστήριξη των δομών και των διαδικασιών στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το Μνημόνιο προβλέπει κανόνα 1:1 για τις αποχωρήσεις - προσλήψεις το 2019. Συγκεκριμένα για κάθε 1 αποχώρηση θα γίνεται 1 πρόσληψη. Σημειώνεται πως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προέβλεπε για το 2019 πως θα γίνει 1 πρόσληψη για κάθε 2 αποχωρήσεις. Για το 2018 ισχύει, όπως και πριν ο κανόνας 1 : 3.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com