Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η Dilek Koç Με άρωμα Ανατολής Παρασκευή 11 Μαΐου στο..ΞΕΦΩΤΟ

Από την Πολίτικη Κουζίνα στο CAFE AMAN και την Παρασκευή 11 Μαΐου στο ΞΕΦΩΤΟ για μια βραδιά γεμάτη με τα μουσικά αρώματα της Ανατολής.


Η Dilek Koç (Ντιλέκ Κοτς), η Τουρκάλα ερμηνεύτρια που επιμένει πως «Εμείς θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε δρόμους με την μουσική μας» έρχεται στο ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα) για να μας παρασύρει σ’ ένα ταξίδι με άρωμα Ανατολής. Από τα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, στους οντάδες της Καππαδοκίας αλλά και στα στενά της Σαλονίκης, μέσα από ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο από την μουσική παράδοση και των δύο πλευρών του Αιγαίου.

Οι μουσικοί του σχήματος, σημαντικοί δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, διαθέτουν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες τόσο σε συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις -εντός και εκτός Ελλάδας- όσο και σε ηχογραφήσεις. 

Από την Πολίτικη Κουζίνα, στο «Souvenir de Salonique»
Η Ντιλέκ Κοτς, έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συμμετοχή της στο saoundtrack της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα», όπου έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Baharat, tarçın ve buse» καί το τραγούδησε (μπαχάρι, κανέλα και φιλί) σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα (2003-2004). Η ίδια, κατάγεται  από την Αττάλεια της Τουρκίας, αποφοίτησε  από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης, ενώ παράλληλα έκανε τα πρώτα της βήματά στη Μουσική Ακαδημία της Κωνσταντινούπολης και στο Σύλλογο Πολιτισμού και Τέχνης του Ruhi Su, ο οποίος υπήρξε σύμβολο της σύγχρονης τουρκικής λαϊκής μουσικής. Από το 2000, ζει στη Θεσσαλονίκη.
Έχει δώσει  πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο με το μουσικό σχήμα “CAFE AMAN” με τραγούδια της Ανατολής, λαϊκά από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, τον Πειραιά και την Αμερική. Συνεργάσθηκε δισκογραφικά, σε συναυλίες και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σημαντικά ονόματα του χώρου της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και άλλοι.
Στην τελευταία προσωπική δισκογραφική της δουλειά Souvenir de Salonique,  με συμμετοχή της Γλυκερίας και της Πέλας Νικολαΐδου, η Ντιλέκ τραγουδάει αγαπημένα ελληνικά και τούρκικα κομμάτια από την λαϊκή και παραδοσιακή σκηνή των δύο χωρών, όπως το περίφημο «Καραπιπερίμ».





                                              ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!

                                                    Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα

 

 


Ώρα Έναρξης 22.30                                                                                          Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911    

Εισιτήριο 12€ με μπύρα ή κρασί

 

                                                                                                                     Υπεύθ. Τύπου, Χριστίνα Τσόρμπα 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com