Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης στους πυρόπληκτους της Αττικής

Τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, εκφράζει με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.



Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι συμμετέχει «στο κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε σε όλη τη χώρα, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης και θέτοντας τις υπηρεσίες του δήμου στη διάθεση των πληγεισών περιοχών».

Επίσης, ανταποκρινόμενο στην έκκληση της ΚΕΔΕ για την εκδήλωση έμπρακτης αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, εκφράζει την πρόθεσή του να καταθέσει ένα ποσό στο σχετικό λογαριασμό αλληλεγγύης.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «το δημοτικό συμβούλιο εύχεται η ανυπολόγιστη καταστροφή που συνέβη, να είναι και η τελευταία. Για να αποτραπούν, όμως, μελλοντικές πιθανότητες επανάληψής της δεν αρκούν οι ευχές».

Και εξηγεί: «Πέρα από την αναζήτηση και απόδοση των όποιων ευθυνών, η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση οφείλουν τάχιστα να ανασχεδιάσουν το θεσμικό πλαίσιο, τα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών αλλά και να υλοποιήσουν τα κατάλληλα έργα και εκπαιδευτικές ενημερωτικές δράσεις».

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης, αναφέρθηκε στη διαδικασία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, κάνοντας λόγο για πολύ συγκινητικές σκηνές΄.

Τόνισε δε, ότι συμμετείχαν στη διαδικασία άνθρωποι κάθε ηλικίας, ενώ κατέστη γνωστό ότι συγκεντρώθηκαν 140 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και 150 κιβώτια με εμφιαλωμένα νερά και χυμούς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com