Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ

Τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το κρίσιμο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας (MIA).



Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, από την πλευρά του, παραδέχθηκε σήμερα, πως μέχρι στιγμής το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν έχει αποφασιστεί. Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι «αυτό θα γίνει σύντομα» κατόπιν συνεννόησης με τους πολιτικούς και κοινωνικούς εταίρους.

«Όπως και να διατυπωθεί το ερώτημα, το αποτέλεσμα θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα» έσπευσε να προσθέσει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες να υπερψηφίσουν τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας, η οποία αναμένεται είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου είτε στις αρχές Οκτωβρίου, εκτιμάται μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου.

«Μετά από τη σύνοδο, ελπίζουμε ότι θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία, θα ορίσουμε το ερώτημα και θα αποφασίσουμε για τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος» εξήγησε, αναλυτικά.

Ο Ζόραν Ζάεφ, τέλος, επιβεβαίωσε ότι στην προσεχή σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η γειτονική χώρα θα λάβει πρόσκληση ένταξης στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com