Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

O πρώτος αερόσακος για κινητά τηλέφωνα είναι γεγονός

Τον πρώτο αερόσακο για κινητά δημιούργησε ο φοιτητής μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Aalen στην Γερμανία, Φίλιπ Φρενζέλ.Η ιδέα του προέκυψε αφού είδε το κινητό του τηλέφωνο να γίνεται κυριολεκτικά θρύψαλα όταν του έπεσε από τα χέρια και αποφάσισε να βρει ένα τρόπο αυτό να μην ξανασυμβεί.

Πρόκειται για μια θήκη που διαθέτει αισθητήρες οι οποίοι όταν η συσκευή βρεθεί σε διαδικασία ελεύθερης πτώσης ενεργοποιούν αμέσως ένα μηχανισμό προστασίας.
Μετά από πειραματρισμούς, ο Φίλιπ Φρενζέλ, κατέληξε στη δημιουργία ενός μηχανισμού με πτυσσόμενα μεταλλικά ελάσματα που εκτείνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύουν περιμετρικά τη συσκευή από την πρόσκρουση στο έδαφος.Η εφεύρεση έχει κερδίσει το κορυφαίο βραβείο από το German Mechatronics Society, τον οργανισμό που ασχολείται με έργα Μηχατρονικής, συνδυασμό των επιστημών της Μηχανολογίας, Ηλεκτρονικής – Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής.

Να σημειωθεί ότι και η Apple κατέθεσε μια αίτηση ευρεσιτεχνίας για σχετική τεχνολογία προστασίας των iPhone με την οποία όταν η συσκευή βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση ξεπετάγονται από το εσωτερικό της κάποια ελάσματα για να την περιορίσουν τις επιπτώσεις της σύγκρουσης με το έδαφος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com