Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Κατάθεση νομοσχεδίου για τροποποίηση φορολογικού κώδικα Και για αποζημίωση των επιχειρήσεων που υπέστησαν επεισόδια μετά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νομοσχέδιο, με το οποίο τροποποιείται ο κώδικας φορολογίας εισοδήματος και αποζημιώνονται οι επιχειρήσεις για τις ζημίες, που υπέστησαν από επεισόδια μετά τον περασμένο Δεκέμβριο (ως τις 20 Απριλίου του 2009), κατατέθηκε στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο προτείνεται, μεταξύ άλλων,


η αναθεώρηση της διαδικασίας επιβολής προστίμων σε βάρος επιχειρήσεων μετά τη διαπίστωση τιμολογιακών αποκλίσεων (υπολογίζονται πλέον στο 10% των επιπλέον καθαρών κερδών, που προκύπτουν από τις αποκλίσεις), ο επανακαθορισμός των εξόδων βάσει των οποίων προσδιορίζεται λογιστικώς το καθαρό εισόδημα επιχειρήσεων, που τηρούν επαρκή και ακριβή στοιχεία Β' και Γ' κατηγορίας και η θέσπιση διαδικασίας ταχείας αδειοδότησης των επενδύσεων και επιχειρηματικών σχεδίων στη βιομηχανία, την ενέργεια, τον τουρισμό και την υψηλή τεχνολογία και καινοτομία.

Επίσης με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα σχετικά με το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, με κάλυψη της αύξησης του μετοχικού ταμείου της ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. ύψους 1,5 δις ευρώ μέσω έκδοσης ομολόγων και αύξηση από 36 εκ. ευρώ σε 116 εκ. ευρώ του ανώτατου ποσού που μπορεί να χρησιμοποιεί η ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. για την επιδότηση του κόστους δανεισμού των τραπεζικών δανείων (και χρηματοδοτικών μισθώσεων) του επιχειρήσεων που εγγυάται.

Σημειώνεται τέλος, η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε στεγαστικά δάνεια αξίας μέχρι 500.000 ευρώ, που συνομολογούνται απ' τις 27 Απριλίου του 2009 για ποσό μέχρι του 25% του τιμήματος που αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς κατοικίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com