Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ο κατώφλι του ανακριτή περνάει ο Θ. Τσουκάτος

νωρίς το πρωί ο Θ. Τσουκάτος θα διαβεί το κατώφλι του 4ου ανακριτικού γραφείου και θα βρεθεί απέναντι από τον κ. Ζαγοριανό για να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε παθητική δωροδοκία από την οποία προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε ζημία στο Δημόσιο και η οποία υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός φέρεται να συνδέει τη περίφημη χορηγία της Siemens στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις μίζες που δόθηκαν για τη προγραμματική συμφωνία 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε από το πόρισμα της Debevoise & Plimpton Llp, που διενήργησε τον εσωτερικό έλεγχο στη μητρική εταιρία, το λάδωμα γι’ αυτή τη σύμβαση, από το 1998 έως το 2000, ξεπέρασε τα 56 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται


ότι το καλοκαίρι του 2008 αποκαλύφθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε από τα μαύρα ταμεία της Siemens ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα για την ενίσχυση του προεκλογικού του αγώνα. Τα χρήματα αυτά τα πρόσφερε ο κραταιός τότε άνδρας της Siemens Ελλάς, Μ. Χριστοφοράκος στο «στρατηγό» της Χαριλάου Τρικούπη και τότε στενό συνεργάτη του Κώστα Σημίτη, Θ. Τσουκάτο για τα όσα και στη συνέχεια «μεταμορφώθηκαν» για να δικαιολογηθούν από το ΠΑΣΟΚ σε κουπόνια αξίας ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων. Ο Θ. Τσουκάτος είχε υποστηρίξει τότε στον εισαγγελέα Αθανασίου ότι ο ίδιος ποτέ δεν πήρε στα χέρια ούτε ευρώ από τα εν λόγω χρήματα, καθώς το ποσό κατέληξε στο ακέραιο στο ταμείο του κόμματος.

Επισημαίνεται ότι τους ισχυρισμούς του κ. Τσουκάτου είχαν διαψεύσει με τις καταθέσεις τους στον εισαγγελέα Αθανασίου ο εκτελών χρέη γραμματέα του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κατά την επίμαχη περίοδο, Σταύρος Σουμάκης, δηλώνοντας ότι «δεν έχω την παραμικρή ιδέα», αλλά και ο εκτελών εκείνη τη περίοδο, χρέη γενικού διευθυντή του κόμματος Σπύρος Αυγερινός, ο οποίος είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχει στα βιβλία του ΠΑΣΟΚ καταγεγραμμένο ένα τέτοιο ποσό».

Επισημαίνεται ότι μαζί με τον άλλοτε κραταιό άνδρα της Χαριλάου Τρικούπη καλούνται σε απολογία από τον ανακριτή δέκα, ακόμα, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της «χορηγίας» στο ΠΑΣΟΚ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, των οποίων διοχετεύτηκε το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα πριν καταλήξει στο ταμείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ αυτών είναι και οι επιχειρηματίες, Ηλ. Πιταούλης και Στ. Βίος. Επισημαίνεται ότι σε λογαριασμό του κ. Πιταούλη στην ολλανδική τράπεζα ABN-AMRO ΒΑΝΚ κατατέθηκε το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα. Ο κ. Πιταούλης εξεταζόμενος από τον εισαγγελέα υποστήριξε ότι η εμπλοκή του ονόματός του είχε να κάνει «με εξυπηρέτηση» στο πρόσωπο του φίλου του επιχειρηματία, Στέλιου Βίου. Από την πλευρά του ο κ. Βίος, ο οποίος επίσης κλήθηκε από τον εισαγγελέα Αθανασίου, εξεταζόμενος φέρεται να υποστήριξε ότι καθ’ υπόδειξιν του Θεόδ. Τσουκάτου βρήκε τον Η. Πιταούλη, προκειμένου ο τελευταίος να δώσει τον αριθμό ενός λογαριασμού, στον οποίο θα κατετίθεντο χρήματα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com