Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Κ. Καραμανλής: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μοιράζει κάλπικες υποσχέσεις

Ο Κώστας Καραμανλής επιχείρησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της παράταξής του με την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Ιωάννινα αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τόσο υψηλούς τόνους και κατά του Γ. Παπανδρέου και κατά του ΠΑΣΟΚ, με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό, τη συμφωνία Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη αλλά και την Ολυμπιακή.


"Δεν μπορούν να διαστρεβλώνουν τα πάντα και να μη λένε τιποτα. Τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με την Ολυμπιακή; Θα την ξαναπάρει πίσω και θα πληρώνει ο φορολογούμενος ένα εκατ. ευρώ την ημέρα; Θα προχωρήσει σε βόλεμα κομματικού στρατού των φορολογούμενων; Τα ασφαλιστικά ταμεία από 13 θα τα ξανακάνει 130; Τι έχει στα συρτάρια του, να το πει τώρα!", δήλωσε ο Κ. Καραμανλής.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε και για τη συμφωνία Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές για "αμερικανισμό". "Καλούμε τον Γ. Παπανδρέου να ανακαλέσει όσα διφορούμενα είπε για τη συμφωνία του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.", τόνισε. "Θα ανακαλέσει όλες τις διακρατικές συμφωνίες; Από πού ως πού στηρίζει το επιχείρημά του ότι τάχα η συμφωνία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς; Τι σκέφτέται, πού επενδύει;".

Ο Κ. Καραμανλής σε μία συγκέντρωση που είχε αρκετό παθος κάλεσε τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. "κανένας να μη λείψει στις 4 Οκτώβρη.". Επιχείρησε να ανεβάσει το πεσμένο ηθικό των οπαδών. "Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την παράταξή μας", είπε. "Όλοι μαζί για τη νίκη".

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής του. "Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να πει ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο", είπε. "Δίνει υποσχέσεις για όλους και για όλα. Υποσχέσεις που είναι εξωπραγματικές, υποσχέσεις που είναι κάλπικες".

Κάλεσε δε τον Γ. Παπανδρέου να απαντήσει πού θα βρει τα 20 δισ. ευρώ που χρειάζονται για να καλυφθεί το έλλειμμα και να υλοποιηθούν οι προεκλογικές εξσγγελίες του. "Μίλησε για δανεισμό", είπε. "Το κόστος θα το πληρώσουν οι μελλοντικές γενιές. Το λέω έγκαιρα. Αν ποτέ εφαρμόζονταν όλα αυτά, οι κίνδυνοι θα ήταν πολύ μεγάλοι".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com