Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Μείωση δαπανών και λειτουργικού κόστους της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Θα ήθελα να σας κάνω ανακοίνωση για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και τα οικονομικά της Βουλής:

Όπως θυμάστε, πέρυσι, είχαμε προχωρήσει στην αναδιαπραγμάτευση σε μια σειρά από συμβάσεις που είχε υπογράψει η Βουλή των Ελλήνων. Στόχος μας η συνεχής μείωση του λειτουργικού κόστους και των λοιπών δαπανών της Βουλής. Έτσι, πέρυσι,

Διασφαλίσαμε μείωση του πάγιου ετήσιου κόστους της Βουλής για τις ατέλειες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, διασφαλίζοντας, παράλληλα, αυξημένες υπηρεσίες τηλεφωνίας κατά 40%.

Μειώσαμε τα τηλεπικοινωνιακά κόστη της Βουλής αλλά και άλλα ακόμα σημαντικά κέντρα κόστους.

Σε πρώτη φάση, η μείωση του ετήσιου τηλεπικοινωνιακού κόστους ανήλθε περίπου σε 1 εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης, υπενθυμίζω ότι για πρώτη φορά, μετά από 25 χρόνια, διασφαλίστηκε, από πέρυσι, η συνεργασία μας με την Εθνική Τράπεζα έναντι καταβολής μηνιαίου μισθώματος.

Σήμερα, σας ανακοινώνω ότι:

: Μετά από νέα διαπραγμάτευση με τη διοίκηση του Ο.Τ.Ε., επιτύχαμε την περαιτέρω μείωση της ατέλειας σταθερής τηλεφωνίας των βουλευτών και ευρωβουλευτών. Η μείωση αυτή ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ετησίως, ανά βουλευτή και ευρωβουλευτή, δηλαδή σε 322.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, ξεκινάμε και τη διαπραγμάτευση ώστε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το τηλεπικοινωνιακό κόστος των υπηρεσιών της Βουλής.

Επισημαίνω ότι, εκτός από τη μείωση του κόστους, εξασφαλίσαμε, στο ίδιο πακέτο, περισσότερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της τάξης του 20%.

Στις επόμενες ημέρες, με επιστολή μου, θα σας ενημερώσω αναλυτικά για το ζήτημα αυτό.

Μετά από διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις της OLYMPIC AIR και των ΕΛΤΑ, στο εξής οι εταιρείες αυτές θα καταβάλουν μηνιαίο μίσθωμα της τάξης των 4.000 ευρώ για τη λειτουργία των υποκαταστημάτων που διατηρούν στο χώρο του Μεγάρου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Βουλής, των Βουλευτών και των Ευρωβουλευτών.

Παράλληλα, βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση (σε θετικό κλίμα) με τη διοίκηση της AEGEAN για την έναρξη λειτουργίας υποκαταστήματός της εντός του χώρου του Μεγάρου, ακριβώς με τους ίδιους όρους που συμφωνήσαμε με την OLYMPIC AIR.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε ως επιβεβλημένη, μετά την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής και με βάση το γεγονός ότι οι δύο αυτές εταιρείες καλύπτουν περίπου το 99% του παραγόμενου εγχώριου αερομεταφορικού έργου.

Σημειώνω ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν, με τις οδηγίες μου, από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Νίκο Στεφάνου και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com