Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του έτους

Με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Δένδιας, αναστέλλονται μέχρι τις 31-12-2009 οι πλειστηριασμοί από τραπεζικά ιδρύματα για ποσά μέχρι 200.000 ευρώ. Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχαν ο Γ. Παπαθανασίου με την Ένωση Τραπεζών Ελλάδος. Στο τραπέζι τέθηκε και το πρόβλημα των μεταχρονολογημένων επιταγών, χωρίς, ωστόσο, να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση.


Η νομοθετική ρύθμιση αφορά όλους τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από τραπεζικά ιδρύματα για οφειλές χρηματικών ποσών κάτω των 200.000 ευρώ. Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Δένδια στη Βουλή.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών, αλλά δεν ελήφθησαν κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις και το πρόβλημα θα εξεταστεί σε νεότερη συνάντηση των δύο μερών. Διερευνήθηκαν, πάντως, και μέτρα προστασίας των επιχειρηματιών που λαμβάνουν επιταγές, οι οποίες τελικά βγαίνουν ακάλυπτες. Απόφαση των τραπεζών είναι να μην παραταθεί ο χρόνος των 8 ημερών για την κάλυψη των επιταγών, καθώς εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα έστελνε λάθος μήνυμα στην αγορά.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com