Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Σύσκεψη για το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ- ΕΚΘ στη Θεσσαλονίκη

Η καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ- ΕΚΘ, το Σάββατο, στις 18.30, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση, απασχόλησε τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσία της διοίκησής του και των διοικήσεων των σωματείων του.

Στην κατάσταση που επικρατεί στους

χώρους δουλειάς και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων αναφέρθηκαν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Νίκος Γιαννόπουλος και ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μουτάφης, καλώντας τους, σε μαζική συμμετοχή.

«Μαζί με τα σωματεία, με το ΕΚΘ, μαζί με τη ΓΣΕΕ, με όπλο την ενότητα πρέπει να παλέψουμε για συλλαλητήριο ακόμη πιο μαζικό, για να στείλουμε το μήνυμα, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και πάλι την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είναι το συλλαλητήριο όλης της Ελλάδας, αλλά το κύριο βάρος πέφτει στους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών», επεσήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Μουτάφης, τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να είναι μαζικό, μαχητικό, ειρηνικό» και να περιφρουρηθεί από τους διαδηλωτές.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθημερινά, συνολικά και σε επιμέρους κλάδους, όπως «η υψηλή ανεργία, η ελαστική εργασία, το ασφαλιστικό, οι ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.» αναφέρθηκαν σε τοποθετήσεις τους μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ και οι εκπρόσωποι των σωματείων, καταθέτοντας τις απόψεις τους για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com