Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Επισκόπηση Τύπου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ !!!!!!!!!!



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κώστας Καραμανλής: Θέλετε υπεύθυνη κυβέρνηση ή κούφια λόγια; Η μεγάλη μάχη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αποφασισμένος να τα δώσει όλα στην πιο σκληρή ενδεχομένως προσωπική του μάχη από το 2004 έως σήμερα εμφανίστηκε χθες ο Κώστας Καραμανλής από το βήμα της ΔΕΘ που αποτέλεσε ουσιαστικά την επίσημη πρώτη προεκλογική του ομιλία".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "5 βήματα στο μέλλον. Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επομένη των εκλογών εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σχεδιάζει να εφαρμόσει αμέσως μετά τις εκλογές δομικές μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας, με στόχο η ελληνική οικονομία να καταστεί ανταγωνιστική και να ακολουθήσει τις οικονομίες των άλλων χωρών της ευρωζώνης, που τώρα αρχίζουν να ανακάμπτουν".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Ρεύμα αλλαγής. 6,7 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ "Το Βήμα" παρουσιάζει την τελευταία δημοσκόπηση".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρεύμα αλλαγής καταγράφει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για "Το Βήμα της Κυριακής". Το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με 6,7 μονάδες και στην παράσταση νίκης καταγράφει το συντριπτικό ποσοστό τού 69,5%".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Τα νέα πρόσωπα στις λίστες. Οι "κομμένοι", οι πιέσεις και το παρασκήνιο στην επιλογή των υποψηφίων. Ποιοι θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές, μια μεγάλη συζήτηση άνοιξε για το ποια τελικά θα είναι τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στις γαλάζιες λίστες".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Χαλί αυτοδυναμίας στρώνουν στον Γιώργο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Φαινόμενα αποσύνθεσης στα δεξιά και αριστερά του ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για δύο κόμματα: τη Νέα Δημοκρατία στην οποία οι σεισμικές δονήσεις ξεκινούν από την κορυφή και φθάνουν μέχρι τη βάση, και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο αλληλοσπαραγμός των ηγετικών ομάδων κοντεύει να αφήσει το κόμμα χωρίς ψηφοφόρους. Πρώτος κερδισμένος, μέχρι στιγμής, το ΠΑΣΟΚ και δεύτερος ο ΛΑΟΣ, που επιδίδεται σε... συγκομιδή "γαλάζιων" αποχωρούντων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Μπορεί η κοινή αίσθηση να προεξοφλεί νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου αλλά το γραμμάτιο Καραμανλής δεν ξόφλησε ακόμα...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κάτι που δεν έκανε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας, το έκανε την εβδομάδα που μας πέρασε. Αψηφώντας τις δημοσκοπήσεις και κάνοντας κάτι πρωτόγνωρο, ερχόμενος σε αντίθεση με όλο σχεδόν το κόμμα από την κορυφή ως τη βάση, προκήρυξε εκλογές και γέμισε οργή και πίκρα την παράταξη".

Η ΕΠΟΧΗ: "Ώρα ευθύνης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ύστατες προσπάθειες για να βρεθεί λύση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ώρα ευθύνης για όλους. Φράση κλειδί για την ύπαρξη και την πορεία της ριζοσπαστικής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ώρες αυτές είναι κρίσιμες, οι πιο κρίσιμες στην 6χρονη διαδρομή του".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Το 42% θεωρεί ότι καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση και αντιμετώπισης των λοιπών μεγάλων προβλημάτων, και όχι γενικόλογες εξαγγελίες, καλούνται από τους πολίτες να παρουσιάσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία προς την κρίσιμη αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Η ΝΔ στις φλόγες. Τα μοιραία λάθη του Καραμανλή που οδηγούν την παράταξη σε Βατερλό και εκτός εξουσίας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρή και δύσκολη, με αβέβαιο αποτέλεσμα, θα είναι η εκλογική αναμέτρηση, όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα. Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή για πρόωρες κάλπες προκάλεσε μεγαλύτερα προβλήματα στη ΝΔ, καθώς πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και διαρροές ψηφοφόρων προς ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ, αφού είναι επηρεασμένοι από σοβαρά λάθη που έγιναν από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τις Ευρωεκλογές".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Σταθερά αριστερά ριζοσπαστικά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κρίσιμες ώρες για την ριζοσπαστική - ανανεωτική αριστερά, η οποία, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, βρίσκεται, ούτως ή άλλων, σε νέα αφετηρία. Σήμερα συνεδριάζει η ΚΠΕ του ΣΥΝ προκειμένου να θέσει σε εκλογική τροχιά το κόμμα και να επαναβεβαιώσει την πρόταση να τεθεί επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού ο Αλ. Τσίπρας".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το ΠΑΣΟΚ παρακαλάει τον ΣΥΝ για... συγκυβέρνηση και χαρίζει στην Κουμουνδούρου 2 υπουργεία και πολυάριθμες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Από το "μαύρο" '89 στο... 2009".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δίαυλο επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ προσβλέποντας σε μετεκλογική συνεργασία με δεδομένο ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ενδεχόμενο που αποκλείουν ακόμα και τα στημένα γκάλοπ που εμφανίζουν διαφορά 6,7 μονάδες από την Νέα Δημοκρατία, με το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων να είναι ακόμα αναποφάσιστοι".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τι κυβέρνηση σχεδιάζω. Συνέντευξη Γιώργου Παπανδρέου. "Λιγότεροι υπουργοί και υφυπουργοί με αξιοποίηση εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "στην πρώτη του συνέντευξη από την προκήρυξη των εκλογών, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσει τις προτεραιότητές του, αισιόδοξος ότι θα πετύχει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κάνει λόγο για "αναστροφή ή βελτίωση" των συμφωνιών ιδιωτικοποίησης που υπέγραψε η ΝΔ και μιλά με θερμά λόγια για τον Κ. Σημίτη "ο οποίος τίμησε τη χώρα ως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με αισιοδοξία στη μάχη για πιο ισχυρό ΚΚΕ πιο ισχυρό λαϊκό κίνημα. Μέχρι την κάλπη στις 4 Οκτώβρη ούτε μια μέρα χαμένη".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι εκλογές έχουν αντικειμενικά το χαρακτήρα μιας γενικευμένης πολιτικής αναμέτρησης ανάμεσα σε δυο βασικές γραμμές. Η μια γραμμή εκφράζεται από τη στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την ενίσχυση του αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης σε όφελος του κεφαλαίου. Η άλλη γραμμή είναι η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Αγώνα πολιτικής επιβίωσης δίνει ο Πρωθυπουργός. Εκκαθαρίζει τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, σε μία ύστατη επίδειξη πυγμής".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον σημαντικότερο αγώνα της πολιτικής του καριέρας αποφάσισε να δώσει στις 4 Οκτωβρίου ο Κώστας Καραμανλής, υπό συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές για τον ίδιο και το κόμμα του".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Νέα εντολή σε Καραμανλή. Οι πολίτες θα επιλέξουν την υπευθυνότητα απέναντι στο λαϊκισμό".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κρισιμότερη μάχη της πολιτικής σταδιοδρομίας του καλείται να δώσει ο Κώστας Καραμανλής μετά την προσωπική του απόφαση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να προσφύγει στις κάλπες για να μην ταλανιστεί περαιτέρω η χώρα από την περιπέτεια μίας εξάμηνης προεκλογικής περιόδου (ως τον Μάρτιο του 2010) μετά τον ιδιότυπο πολιτικό εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Η επόμενη μέρα του Καραμανλή. Αποκαλύπτουμε γιατί πήγε σε εκλογές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εν μέσω γενικής κατακραυγής εναντίον των πρόωρων εκλογών από στελέχη, βουλευτές, αλλά και από οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ο Καραμανλής. Η μάχη που δόθηκε τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες ήταν μια μάχη μέχρις εσχάτων και κατέδειξε ακριβώς το χάσμα που υπάρχει μεταξύ στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και γενικά της φιλελεύθερης παράταξης".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Γκάλοπ ALCO: Βγαίνει με την πρώτη. Κερδίζει την αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ με 6,3% μπροστά".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "διχασμένη και ηττοπαθής η Νέα Δημοκρατία βαδίζει προς την εκλογική συντριβή, την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αναπτύσσει δυναμική καθαρής νίκης αλλά φθάνει και στην αυτοδυναμία".

Realnews: "80%: Να φύγουν, να πάνε αλλού! Ψηφοφόροι ΝΔ προς Καραμανλή για όσους "σκανδάλισαν". Δημοσκόπηση της MRB".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ηχηρό μήνυμα απευθύνει προς τον πρωθυπουργό και αρχηγό της ΝΔ η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος. Ζητούν καθαρά ψηφοδέλτια με την απομάκρυνση όσων -δικαίως ή αδίκως- ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα".

ΝΙΚΗ: "Εφιάλτης η επόμενη μέρα στη ΝΔ. Με το όπλο παρά πόδα οι δελφίνοι".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όσο κι αν οι ιαχές της προεκλογικής μάχης επικαλύψουν με επιστρώσεις κομματικού πατριωτισμού την ουσία όσων παίχτηκαν στο πολιτικό σκηνικό το τελευταίο διάστημα, αυτό που δεν θα διαφύγει του μελλοντικού "ιστορικού" είναι η μεγάλη ήττα που ήδη υπέστη ο Κώστας Καραμανλής, χάνοντας το ηθικό πλεονέκτημα που διέθετε, για μια εξαετία έναντι των πολιτικών του αντιπάλων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: "Σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η ομιλία Καραμανλή στην 74η ΔΕΘ".

ΕΞΠΡΕΣ: "Ώρα γενναίων αποφάσεων για διέξοδο από την κρίση. Τόνισε ο Κ. Καραμανλής εγκαινιάζοντας την 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε τρεις άξονες στηρίζεται το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη διέξοδο από την οικονομική κρίση όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς της χώρας".

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: "Τι περιμένουν οι ξένοι επενδυτές από τις κάλπες. Τα κρίσιμα δομικά προβλήματα της οικονομίας και το εκλογικό διακύβευμα".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "αν και από τις εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας 20ετίας προκύπτει πως οι ελληνικές μετοχές σημειώνουν κατά μέσον όρο κέρδη 22,9% έξι μήνες μετά την ημερομηνία διεξαγωγής τους, καθώς το διακύβευμα της επικείμενης βουλευτικής εκλογικής αναμέτρησης είναι η ίδια η οικονομία, η αγορά εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη για τη συνέχεια".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com