Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Αποκλεισμένοι στα αεροδρόμια χιλιάδες Ευρωπαίοι

Xιλιάδες επιβάτες της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας SkyEurope βρίσκονται αποκλεισμένοι σε όλη την Ευρώπη, μετά την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της χρεοκοπίας της και την ανακοίνωση της ματαίωσης όλων των πτήσεων της.


Στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της εταιρείας, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονίος ότι η εταιρεία δεν μπορεί να πάρει κάποιο μέτρο για την επιστροφή των επιβατών στις χώρες τους. Συγκεκριμένα απάντησε πως “μια αεροπορική εταιρεία που χρεοκοπεί δεν μπορεί να διαπραγματευθεί συμφωνίες”, σε ερώτηση που του έγινε από το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑPA.

Πριν την ανακοίνωση της πτώχευσης, η SkyEurope είχε ήδη ακυρώσει χθες τις πτήσεις της από τα αεροδρόμια της Μπρατισλάβα και της Πράγας. Η εταιρεία είχε ιδρυθεί το 2001 από αυστριακούς επενδυτές και δεν κατέγραψε ποτέ κέρδη στα έξι χρόνια της λειτουργίας της. Εξυπηρετούσε περίπου 30 προορισμούς με πτήσεις από Μπρατισλάβα, Πράγα και Βιέννη.

Όσον αφορά τους επιβάτες της εταιρείας που έχουν αποκλειστεί, οι Αυστριακές Αερογραμμές (Austrian Airlines) πρότειναν τη μεταφορά τους στη Βιέννη έναντι του συμβολικού ποσού, όπως αναφέρει, των 150 ευρώ. Η προσφορά αυτή ισχύει για τους προορισμούς που εξυπηρετεί η εταιρεία όπως Άμστερνταμ, Αθήνα, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Ντουμπρόβνικ, Λάρνακα, Νίκαια, Παρίσι, Σόφια και Σπλιτ.

Σημειώνεται ότι η SkyEurope είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ολυμπιακής.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com