Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Υπό προστασία το Σέιχ Σου

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται στο τέλος του, ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς της πόλης θέτουν σε ισχύ αυξημένα μέτρα προστασίας του Σέιχ Σου, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας η πόλη θα βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων της χώρας. Αυτό επισημάνθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία, υπό την προεδρία του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, που δήλωσαν ικανοποιημένοι για τον γενικότερο συντονισμό.

Συγκεκριμένα,


θα ενισχυθούν οι καθιερωμένοι έλεγχοι, θα επιτηρούνται ιδιαίτερα τα δάση που βρίσκονται στα όρια μεταξύ των νομών, θα γίνονται περιπολίες από το δασαρχείο, το στρατό, την αστυνομία και τα σώματα εθελοντών, ενώ στο Σέιχ Σου θα εγκατασταθεί βαρύ μηχάνημα της Νομαρχίας που χρησιμοποιείται στις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιών και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα δεν ισχύουν μόνο για το Σέιχ Σου, αλλά για όλες τις περιοχές για τις οποίες υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι περιοχές αυτές είναι ολόκληρος ο νομός Χαλκιδικής, η περιοχή του Ολύμπου, ο Σοχός και ο Σταυρός Θεσσαλονίκης.

Για μείωση στο ένα τρίτο των κονδυλίων που διατίθενται στο δασαρχείο για την πρόληψη των πυρκαγιών έκανε λόγο η Διευθύντρια Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αρχοντία Τσακιστράκη. Η προϊστάμενη του δασαρχείου Θεσσαλονίκης Ελισάβετ Κίκα επισήμανε ότι και οι εποχικοί υπάλληλοι στα δασαρχεία μειώθηκαν κατά το ήμισυ, ενώ οι προσλήψεις τους γίνονται τώρα, μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για μικρή συμμετοχή των Δήμων στις συσκέψεις που γίνονται και τόνισε την ανάγκη κάθε Δήμος που γειτνιάζει με το Σέιχ Σου να έχει σε ετοιμότητα μία υδροφόρα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com