Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Το κινητό έχει γίνει… προέκταση του χεριού μας

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το κινητό τους τηλέφωνο, δεν φεύγουν από το σπίτι τους χωρίς αυτό και, αν είχαν να διαλέξουν, θα προτιμούσαν να χάσουν το πορτοφόλι τους.
Η εταιρεία έρευνας αγοράς Synovate’s αναφέρει ότι τα κινητά


έχουν γίνει πλέον τόσο αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, ώστε τον περασμένο χρόνο περισσότεροι ήταν εκείνοι που διέθεταν κινητό από εκείνους που δεν είχαν.

Τα τρία τέταρτα από τους περισσότερους από 8.000 ερωτηθέντες πολίτες 11 χωρών απάντησαν ότι παίρνουν το κινητό τους παντού μαζί τους με τους Ρώσους και τους κατοίκους της Σιγκαπούρης, τους περισσότερο εθισμένους από όλους.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το κινητό τους με πρώτους στην κατάταξη τους κατοίκους της Ταϊβάν και πάλι εκείνους της Σιγκαπούρης, ενώ ένας στους τέσσερις θεωρεί δυσκολότερη την αντικατάσταση του κινητού τους σε σχέση με της τσάντας τους.

Επίσης, περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πηγαίνουν για ύπνο βάζοντας το κινητό κοντά στο κρεβάτι και δεν το απενεργοποιούν, ακόμη κι αν το επιθυμούν, επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν κάτι.

Η έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες χρησιμοποιούν τα γραπτά μηνύματα για να φλερτάρουν, το ένα πέμπτο κανονίζουν το πρώτο ραντεβού μέσω μηνύματος και σχεδόν ο ίδιος αριθμός χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο για να δώσουν τέλος σε μία σχέση.

* Share/Bookmark
 
website counter
friend finderplentyoffish.com