Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΘ: Λιγότεροι φέτος οι εκθέτες λόγω κρίσης

Με μείωση χαμηλότερη του 10%, συγκρατήθηκαν οι «διαρροές» εκθετών και εσόδων από τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), διαρροές που αποδίδονται κυρίως στην οικονομική κρίση.

Στην 74η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα την Ινδία, συμμετέχουν πάνω από 900 επιχειρήσεις.

Οι λεπτομέρειες


για τη διοργάνωση παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Δημήτρης Μπακατσέλος, τόνισε πως οι εκθεσιακές δραστηριότητες που αναπτύσσονται εντός του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης υπολογίζεται ότι αποφέρουν ετησίως 550 εκατ. ευρώ στην οικονομία της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της HELEXPO AE, Αριστοτέλη Θωμόπουλο, στη φετινή ΔΕΘ συμμετέχουν 915 εκθέτες από 35 χώρες, έναντι 975 πέρυσι. Το 85% των εκθετών είναι ιδιώτες, ενώ με επίσημη κρατική συμμετοχή συμμετέχουν 15 χώρες: Ινδία, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Κουβέιτ, Τουρκία, Κύπρος, Λιβύη, Βραζιλία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ινδονησία και Συρία.

Τιμώμενη χώρα στην 74η ΔΕΘ είναι η Ινδία, ο πρέσβης της οποίας στην Αθήνα, Ντίλιπ Σίνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της χώρας του στη διοργάνωση, ενώ από φέτος εγκαινιάζονται οι θεσμοί του τιμώμενου νομού (Χίου) και της τιμώμενης πόλης (Λάρισα), που επιφυλάσσουν στους επισκέπτες της ΔΕΘ σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Φέτος, η ΔΕΘ θα φέρει, μεταξύ άλλων, στη Θεσσαλονίκη μια πολύχρωμη παρέλαση τεχνητών ελεφάντων -μεταξύ των οποίων και ο μεγαλύτερος του κόσμου, ύψους 12 μέτρων- 13 θεματικά αφιερώματα, δύο συνέδρια με ομιλητές διεθνούς ακτινοβολίας όπως ο αντιπρόεδρος του ομίλου Trump, συναυλίες, πρωτότυπους διαγωνισμούς και
σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τα δύο Σαββατοκύριακα η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ και τις καθημερινές θα ανοίγει στις 5 το απόγευμα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com