Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Με μηνύματα προς τις Τράπεζες

«Η κυβέρνηση κάνει κανονικά τη δουλειά της και προχωράμε μπροστά» δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενόψει της ΔΕΘ. Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι το κυβερνητικό μήνυμα προς τις τράπεζες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων είναι ξεκάθαρο. Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γ. Κασιμάτης, ο οποίος εξαπέλυσε βέλη κατά του χρηματοπιστωτικού συστήματος.


Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ έμφαση δόθηκε στο ΤΕΜΠΜΕ, το ταμείο για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, από το οποίο, όπως είπε, έχουν ήδη δοθεί 50.000 ευνοϊκά δάνεια. Συζητήθηκε, επίσης, το νομοσχέδιο για την απλούστευση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, το οποίο συνδυάζεται με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, σήμερα υπάρχει μια καινούρια πραγματικότητα για τις εμπορικές επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι αύριο θα ανακοινωθεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα για το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες.

Ερωτηθείς ο υπουργός για το θέμα των τραπεζών υπογράμμισε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης προς το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα είναι ξεκάθαρο: "Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, πρέπει να σταθούν στο ύψος τους" είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του ο Γ. Κασιμάτης εκτίμησε ότι η υπάρχουσα κρίση είναι αναστρέψιμη υπό προϋποθέσεις. "Δεν θέτουμε ζήτημα προσώπων, αλλά ζήτημα διαδικασιών. Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα, το κυβερνητικό πρόγραμμα και το ΕΣΠΑ πρέπει να επιταχυνθούν" είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και πρόσθεσε: "το κλίμα εκλογολογίας δεν βοηθά την οικονομία που περνά δύσκολες στιγμές. Μπορούμε να υπερβούμε την κρίση μέσω διαλόγου. Πρέπει να γίνουν άμεσα πράξη τα συμφωνημένα εδώ και χρόνια".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com