Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Στο “σφυρί” βγάζει η ebay το Skype

Το 65% των δικαιωμάτων που έχει στο Skype σχεδιάζει να πουλήσει η ebay έναντι 1,9 δισ. δολαρίων. Με βάση το παραπάνω, η αξία του Skype υπολογίζεται σε 2,75 δισ. δολ. την στιγμή που το 2005 η εταιρεία το είχε αγοράσει αντί 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Όπως τονίζεται από ειδησεογραφικά πρακτορεία, η πώληση αυτή γίνεται έτσι ώστε η ebay να αφοσιωθεί στο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών paypal καθώς και στην ιστοσελίδα δημοπρασιών που διατηρεί. Από την πλευρά της ebay, δηλώνουν πως το Skype είναι ισχυρή επιχείρηση, αλλά δεν προσθέτει οικονομίες κλίμακας στις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες της εταιρείας καθώς ασχολείται με διαφορετικό αντικείμενο.

Oι αναλυτές απο τη μεριά τους, σημειώνουν ότι η τιμή, αν και μειωμένη, είναι πολύ καλύτερη από ότι αναμενόταν και σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του Skype, τα οποία αυξήθηκαν κατά 44% το 2008 φτάνοντας τα 551 εκατομμύρια δολάρια. Το Skype είχε περίπου 405 εκατομμύρια χρήστες το 2008 και η πώληση θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2009. Μετά την ανακοίνωση της είδησης, η μετοχή της ebay παρουσίασε πτώση κατά 14 σεντς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com