Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Καταδίκη χειρουργού για θάνατο 32χρονης και για «φακελάκι»

Φυλάκιση 20 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε αναπληρωτή καθηγητή της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ για το θάνατο 32χρονης που υποβλήθηκε σε επέμβαση γαστροπλαστικής για να χάσει κιλά ενώ προηγουμένως πλήρωσε και «φακελάκι» . Στο εδώλιο κάθισε με τις κατηγορίες της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια» και της «δωροληψίας».


Το δικαστήριο του επέβαλε 18 μήνες για το πρώτο αδίκημα και 6 μήνες για το δεύτερο αλλά οι παραπάνω ποινές συγχωνεύτηκαν στους 20 μήνες. Στην απολογία ο γιατρός, αρνήθηκε την δωροληψία και ισχυρίστηκε ότι η νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της επειδή υπέστη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Στις 19 Ιανουαρίου 2005, η 32χρονη ΜΜ υποβλήθηκε στην χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αλλά στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε λόγω κακής συρραφής , υποβλήθηκε σε ακόμα δύο επεμβάσεις, και τελικά πέθανε από πολυοργανική λειτουργική ανεπάρκεια στις 2 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός εισέπραξε και "φακελάκι" ύψους 5000 ευρώ από τους συγγενείς της παθούσας. Με ποινή στέρησης της άδειας ιατρικού επαγγέλματος για έναν χρόνο και χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο συγκεκριμένος γιατρός από το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com