Το δρόμο της συνεργασίας μεταξύ 12 βορειοελλαδικών επιχειρήσεων τροφίμων και του Αριστοτελεόυ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), άνοιξε η συνάντηση εργασίας που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Βομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ).
Η συνάντηση εργασίας οργανώθηκε στο πλαίσιο ενεργειών, που δρομολόγησε ο ΣΒΒΕ για συνέργειες μεταξύ μεταποιητικών επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων της περιοχής. Κατά τον ΣΒΒΕ, σκοπός της συνάντησης εργασίας, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι περίπου 40 επιχειρήσεων, ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων σύναψης ερευνητικών και άλλων συνεργασιών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι 12 επιχειρήσεις που θα συνεργασθούν με το ΑΠΘ ανήκουν στους κλάδους: γαλακτοκομικά, αρτοποιία, τυποποίηση οσπρίων-ρυζιού, τυποποίηση ελιάς-τουρσιών, κατεψυγμένα λαχανικά, κονσερβοποιημένα έτοιμα φαγητά, κομπόστες, είδη ζαχαροπλαστικής, αλλαντικά, μπισκότα και ιχθυηρά. Νέος κύκλος συναντήσεων αναμένεται να ανοίξει τον Ιανουάριο.