Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομίας για τα χρέη μετά τις αλλαγές

Διευκρινίσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και τις νέες αλλαγές που υποστηρίζει ότι ωφελούν τις υγιείς επιχειρήσεις, έδωσε με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομίας.


Σχετικά με τις ενήμερες οφειλές τονίζεται ότι μέχρι σήμερα "με την παλαιά διατύπωση μπορούσαν και αυτές να ρυθμίσουν μέρος των οφειλών τους, που όμως ήταν πολύ μικρό στο σύνολο”. Έτσι οι επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 2,5 δισ. που έχουν ενήμερες οφειλές περισσότερες από 350.000 ευρώ δεν θα μπορούν να ρυθμίσουν κανένα μέρος των οφειλών τους, έναντι μέρους που ρυθμίζαν προηγουμένως.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πλέον ρυθμίζονται οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ανά σύμβαση και όχι ανά τράπεζα με αυξημένα όρια, τα οποία τονίζει ότι έρχονται σε συμφωνία με την επιστολή της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στις 21/12.

Έτσι μια επιχείρηση “μπορεί να έχει περισσότερες από μια συμβάσεις σε μια τράπεζα, οπότε μπορεί να ωφεληθεί περισσότερο τώρα, συγκριτικά με την παλιότερη διατύπωση”. Ακόμη αναφέρεται πως δεν υπάρχει περιοριστικό όριο για το σύνολο του πιστωτικού συστήματος.

Τέλος το υπουργείο αναφέρει ότι το νομοσχέδιο “δίνει μια ουσιαστική ανάσα ρευστότητας στην αγορά, με μέτρα έκτακτου και προσωρινού χαρακτήρα, και αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας”.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com